Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Mέτρα για το ιδιωτικό χρέος και για την ενίσχυση των μικρομεσαίων παρουσιάζει ο Αλ. Τσίπρας

Mέτρα για το ιδιωτικό χρέος και για την ...

Λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας

Αναλυτικό σχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας με όρους βιωσιμότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης, παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας. Σε ειδική διαδικτυακή εκδήλωση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατέθεσε τις προτάσεις του κόμματος για την επούλωση των πληγών που έχει προκαλέσει η πανδημία και την υποστήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Ειδικότερα το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία περιλαμβάνει γενναία ρύθμιση σε 120 δόσεις με κούρεμα ως 60% χρέους της πανδημίας, μέτρα ρευστότητας σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νέο πτωχευτικό με προστασία α΄κατοικίας.

«Επιχειρήσεις και εργαζόμενοι πρέπει να νοιώσουν ξανά ασφάλεια .Όραμά μας, δυνατή οικονομία και ισχυρή κοινωνία» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Αν δεν αντιμετωπιστεί η ωρολογιακή βόμβα του ιδιωτικού χρέους οι συνέπειες θα είναι ολέθριες Πρόκειται για σχέδιο βιώσιμης επανεκκίνησης της οικονομίας για όλους. Η κυβέρνηση υπόσχεται λουκέτα και ανεργία για πολλούς, μισούς μισθούς και επιχειρήσεις πνιγμένες στα χρέη για τους υπόλοιπους» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι τρεις πυλώνες του σχεδίου

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ εκτείνεται σε τρεις πυλώνες:

Μέτρα για το ιδιωτικό χρέος της πανδημίας

Μέτρα για την ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Μόνιμο ολιστικό πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους

«Το σύνολο των προτάσεων μας για την ενίσχυση της ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι κοστολογημένο στα 5,7 δις. ευρώ. Ο κρίσιμος παράγοντας για την επανεκκίνηση της οικονομίας είναι οι άνθρωποι που αποτελούν τον πυρήνα της» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε:

«Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αγρότες. Δηλαδή: Η μεσαία τάξη.  Αυτή που χτυπήθηκε περισσότερο μέσα στην πανδημία.

Η μεσαία τάξη που ενώ προεκλογικά έγινε σημαία ευκαιρίας, σήμερα για τον κ. Μητσοτάκη είναι η αόρατη τάξη. Το σχέδιο μας, λοιπόν, αφορά πρωτίστως τη μεσαία τάξη και τους νέους που αγωνιούν για το αύριο».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταργεί τον ακραία αντικοινωνικό Πτωχευτικό Νόμο της ΝΔ και επαναφέρει την προστασίας τη κύριας κατοικίας.

«Δίνουμε άμεση προστασία της πρώτης κατοικίας των λαϊκών στρωμάτων και της μεσαίας τάξης με την υπαγωγή τόσο στην εξωδικαστική όσο και στη δικαστική διαδικασία, ενώ για ευάλωτες κατηγορίες συμπολιτών μας, η χορήγηση ρύθμισης θα συνοδεύεται από πρόγραμμα επιδότησης της αποπληρωμής των δόσεων» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις