Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Επτά σήμερα τα υπό κατάληψη σχολεία- Πέντε οι αρνητές μαθητές- Πόσοι μαθητές και καθηγητές βρέθηκαν θετικοί

Αχαΐα: Επτά σήμερα τα υπό κατάληψη σχολε...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Προχωρούν οι εμβολιασμοί στους εκπαιδευτικούς

Με self tests για την ανίχνευση κορωνοϊου και καταλήψεις έγινε χθες, και στην Πάτρα, το άνοιγμα των Λυκείων. Πιο συγκεκριμένα, χθες, Δευτέρα, υπό κατάληψη βρίσκονταν πέντε σχολεία. Πρόκειται για το ΓΕΛ Δεμενίκων, το 6ο, το 7ο, το 11ο, 12ο. Σήμερα τα υπό κατάληψη σχολεία είναι επτά αφού προστέθηκε το Πειραματικό ΓΕΛ αλλά και το 2ο ΓΕΛ.

«Σε γενικές γραμμές το άνοιγμα των Λυκείων στην περιοχή πήγε αρκετά καλά. Σημειώθηκαν κάποιες καταλήψεις με εκπαιδευτικά αίτημα αλλά και αιτήματα που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, όπως το να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις. Σχετικά με τα self tests τα πράγματα κύλησαν ομαλά, αν εξαιρέσουμε πέντε μαθητές που αρνήθηκαν να προχωρήσουν σε αυτό. Πρόκειται και για αρνητές της μάσκας, είναι ένας μικρός αριθμός.

Από τους 535 εκπαιδευτικούς, μετά το test, βρέθηκαν δύο θετικοί. Από τους 4.727 μαθητές , θετικοί ήταν οι έξι. Όσοι βρέθηκαν θετικοί προχώρησαν σε μοριακό έλεγχο» λέει στο thebest.gr ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Ανδρέας Ζέρβας.

Όπως τονίζει: «Είναι πολύ θετικό οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί και μαθητές να πληροφορούνται ότι νοσούν μέσα από το self test. Έτσι μπορούν να φροντίσουν για την καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης προστατεύοντας τον εαυτό τους και τους γύρω τους. Έτσι εμποδίζουμε τη διασπορά του ιού. Εάν δεν γνώριζαν, θα μετέδιδαν τη νόσο σε δεκάδες ανθρώπους χωρίς να το γνωρίζουν».

Να σημειώσουμε ότι παράλληλα προχωρούν και οι εμβολιασμοί εκπαιδευτικών στην περιοχή. «Ήδη έχουν εμβολιαστεί 118 εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με αδιάθετα εμβόλια. Δεν μένει κανένα εμβόλιο ανεκμετάλλευτο» λέει ο κ. Ζέρβας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις