Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Μινεάπολις φλέγεται ξανά μετά τη δολοφονία μαύρου από αστυνομικό

Η Μινεάπολις φλέγεται ξανά μετά τη δολοφ...

Δολοφονία νεαρού μαύρου από αστυνομικό 16 χλμ μακριά από το σημείο δολοφονίας του Τζόρτζ Φλόιντ

Για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ η πόλη της Μινεσότα δεν «κοιμήθηκε» από τις δυναμικές διαδηλώσεις και την ένταση που έχει ξεσπάσει από τη δολοφονία νεαρού μαύρου από αστυνομικό την Κυριακή.

Όλα αυτά συμβαίνουν στην πόλη έναν χρόνο μετά τη δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη του αστυνομικού Ντέρεκ Τσόβιν.

Οι αρχές έχουν επιβάλει νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ 4.000 στρατιώτης της Εθνοφρουράς έχουν τεθεί επί ποδός, όμως αυτό δεν εμπόδισε εκατοντάδες διαδηλωτές να βγουν στους δρόμους φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πλακάτ μπροστά από το αστυνομικό τμήμα της Μπρούκλιν Σέντερ. 


Αποδοκίμασαν τους αστυνομικούς κατά μήκος του πλέγματος που είχε στηθεί γύρω από το αστυνομικό τμήμα, κρατώντας πλακάτ που ανέγραφαν συνθήματα όπως  «Φυλακίστε όλους τους ρατσιστές δολοφόνους μπάτσους», «Θα είμαι ο επόμενος;», «Χωρίς δικαιοσύνη δεν υπάρχει ειρήνη».

Η αστυνομία εκτόξευσε επανειλημμένα δακρυγόνα προς την κατεύθυνση των διαδηλωτών και τους κοινοποίησε διαταγή να διαλυθούν.

Η οργή ξέσπασε έπειτα από τον θάνατο του 20χρονου μαύρου Ντόντε Ράιτ, από το όπλο γυναίκας αστυνομικού, ενώ εκείνος βρισκόταν στο τιμόνι του αυτοκινήτου του, με συνεπιβάτισσα την κοπέλα του. 

Οι αστυνομικοί σταμάτησαν το όχημα για έλεγχο και, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές η αστυνομικίνα τράβηξε το όπλο της αντί για το τέιζερ με αποτέλεσμα να πυροβολήσει και να σκοτώσει τον νεαρό. 

Η αστυνομία, συνεπώς, κάνει λόγο ξανά για… ατύχημα, ενώ επικαλείται την καταγραφή της τραγωδίας από την κάμερα που φόραγε η αστυνομικίνα.
Χθες βράδυ οι δικαστικές αρχές στη Μινεσότα ανακοίνωσαν τα στοιχεία της αστυνομικίνας: ονομάζεται Κίμπερλι Πότερ και έχει τεθεί σε αναστολή με διοικητική απόφαση, διευκρίνισαν.

Στα πλάνα που παρουσίασε ο αρχηγός της αστυνομίας εικονίζονται αστυνομικοί να βγάζουν τον νεαρό από το αυτοκίνητο και να πηγαίνουν να του περάσουν χειροπέδες.

Εκείνος προσπαθεί να μπει ξανά στο αυτοκίνητό του. Ακούγεται η αστυνομικίνα να φωνάζει «τέιζερ» τρεις φορές. Αντί γι’ αυτό, ακούγεται ένας πυροβολισμός. Ο νεαρός τραυματίζεται κατάστηθα.

«Σκ..., τον πυροβόλησα», λέει η αστυνομικίνα καθώς ο εικοσάρης, θανάσιμα τραυματισμένος, προσπαθεί να φύγει με το αμάξι, προτού τρακάρει με άλλο αυτοκίνητο μερικούς δρόμους μακριά.

Δεν είναι σαφές πώς μπόρεσε η αστυνομικίνα να μπερδέψει το πιστόλι της με το τέιζερ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε λόγο για τραγικό θάνατο, όμως ζήτησε να υπάρξουν ειρηνικές διαδηλώσεις και να περιμένουν οι πολίτες τα αποτελέσματα της έρευνας.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις