Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Επιστολή Φούρα για το ΄21 σε ΠτΔ, Πρωθυπουργό και Αρχιεπίσκοπο

Επιστολή Φούρα για το ΄21 σε ΠτΔ, Πρωθυπ...

ΔΕΙΤΕ τι αναφέρει

Επιστολή προς την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τον Αρχιεπίσκοπο, αναφορικά με την επανάσταση του 1821, αποστέλει ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού και πρώην Δήμαρχος Πατρέων, Ανδρέας Φούρας.

Σε σχετική του ανάρτηση αναφέρει τα εξής: 

"Δεν είναι δυστυχώς, δική μου μόνο διαπίστωση, ότι συστηματικά επιχειρείται, να οδηγηθεί η πολιτειακή πολιτική και εκκλησιαστική ηγεσία της χώρας σε λάθος ιστορικές παραδοχές για όσα έγιναν το 1821.

Κάποιοι ιστορικοί, ιστοριοδίφες, μ ελετητές, δημοσιογράφοι, άλλοι για λόγους τοπικιστικούς, άλλοι για λόγους αντιθρησκευτικούς ιδεολογικούς, μερικοί γιατί απλώς αντιγράφουν άλλους, αρκετοί για να λάβουν παράσημο προοδευτισμού μιας και... τολμούν να αντιστρατεύονται ακόμα και σε εθνικά σύμβολα, προωθούν με παραπειστικές μεθόδους ιστορικές ανακρίβειες.

Αυτές οι σκέψεις με οδήγησαν στην ανάγκη να συνοψίσω σε ένα κείμενο στηριγμένο απόλυτα σε αναμφισβήτητες ιστορικές πηγές, να το αποστείλω στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και να το κοινοποιήσω στους Αρχιεπίσκοπο, Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Βουλής, καταγράφοντας συνοπτικά , όσα εξελίχθηκαν στην Αγία Λαύρα και τα Καλάβρυτα τον Μάρτη του 1821

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις