Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Κινητοποίηση των παραγωγών Λαϊκών Αγορών

Πάτρα: Κινητοποίηση των παραγωγών Λαϊκών Αγορών

Στο χώρο της Λαϊκής, στις 8:00 π.μ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών:

Στέλνουμε μήνυμα στην Κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο γιατί είναι έκτρωμα και στόχο έχει να μας αφήσει άνεργους αλλά και τους καταναλωτές εκτεθειμένους σε μεγαλέμπορους που θα εισχωρήσουν στις λαϊκές αγορές με γνώμονα το κέρδος και μόνο.

Το νομοσχέδιο και η πρόταση της Κυβέρνησης έρχεται σε αντίθεση με τις πραγματικές ανάγκες μας. Δεν αντιμετωπίζει τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο εισόδημα αλλά και στην ίδια τη λειτουργία των λαϊκών αγορών, δεν δίνει καμία διέξοδο ούτε στα πιο άμεσα ζητήματα που διογκώθηκαν μέσα στην πανδημία.

Γι’ αυτό Διεκδικούμε:

- Να παραμείνουν οι άδειες προσωπικές και μόνιμες, σύμφωνα με το καθεστώς που ίσχυε έως τώρα.

- Να μη χαθεί ούτε μια θέση εργασίας στις λαϊκές, κανένας συνάδελφος να μη βρεθεί στην ανεργία

- Να παραμείνει η ευθύνη για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών στις Περιφέρειες και στους Δήμους

- Να σταματήσουν να λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ,με κέρδη και ζημιές, να χρηματοδοτηθούν στο ύψος που απαιτείται, με κανόνες και στελεχωμένες δομές. Γι’ αυτό και επιβάλλεται να ενισχύονται και από τον ίδιο τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι μόνο από από την εισφορά των παραγωγών και επαγγελματιών που πρέπει να μειωθεί.

- Να απαλειφθεί η υποχρέωση της ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερώτητας για την αναθεώρηση της άδειας.

- Να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα για να στηριχθεί το εισόδημά μας. Δεν έφταναν τα προβλήματα των τελευταίων χρόνων, ήρθαν και οι εγκληματικές πολιτικές για την διαχείριση της πανδημίας, τα τραγελαφικά ‘’άνοιξε-κλείσε’’ της κυβέρνησης και τα υπόλοιπα μέτρα περιορισμού, έχουν οδηγήσει χιλιάδες από εμάς στην απόγνωση.

- Να παρθούν επομένως μέτρα που να καλύπτουν τις ανάγκες επιβίωσης σήμερα, αλλά και να μας προστατεύουν την ‘’επόμενη μέρα’’ από τα χρέη και τη χρεοκοπία. Αυτό όμως που φαίνεται να είναι αδιαπραγμάτευτο για την κυβέρνηση είναι το νέο πλαίσιο λειτουργίας των λαϊκών αγορών, η κατάργηση της μόνιμης άδειας του πωλητή, το νέο σύστημα μοριοδότησης και κυρίως η αυστηριοποίηση του πλαισίου λειτουργίας των λαϊκών αγορών.

Γι’ αυτό ζητάμε να αποσυρθεί συνολικά, γιατί αν περάσουν αυτές οι αλλαγές χιλιάδες παραγωγοί και επαγγελματίες θα εκδιωχτούν από τις λαϊκές αγορές και η είσοδος εταιριών σε αυτές θα έρθει σαν μια φυσική εξέλιξη!

Δεν υποχωρούμε!

Δεν συμβιβαζόμαστε!

Επίσης Διεκδικούμε:

- Άμεση αναπλήρωση του χαμένου μας εισοδήματος για κάθε μέρα που δεν λειτουργούν οι αγορές με ευθύνη του κράτους.

- Μείωση κόστους παραγωγής: Αφορολόγητο πετρέλαιο τώρα. Άμεση μείωση 50% της τιμής του αγροτικού ρεύματος, καμιά διακοπή αγροτικού ή οικιακού ρεύματος.

- Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα λογικό κέρδος για την επιβίωσή μας και τα προϊόντα μας να μπορούν να καταναλωθούν από τις λαϊκές οικογένειες της πόλης.

- Να δοθεί στις αγρότισσες μητέρες ειδικό επίδομα φροντίδας ανήλικων τέκνων (ως 14 ετών) για όσο διαρκεί το lockdown.

- Να γίνουν ΤΩΡΑ προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία της Πόλης και στα Κέντρα Υγείας του Νομού και να καλυφθούν όλα τα κενά. Να δημιουργηθούν και να στελεχωθούν νέες ΜΕΘ. Να επιτάχθεί ο ιδιωτικός τομέας Υγείας. Να ανοίξει ξανά το Νοσοκομείο «Νοσημάτων-Θώρακος». Είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου. Θέλουμε Υγεία που δεν θα είναι εμπόρευμα, αλλά δικαίωμα για όλους.

Καλούμε όλους τους Συναδέλοφους στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Απριλίου στο χώρο της Λαϊκής στις 8:00 πμ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις