Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Φιάσκο" με θύματα τους εμπόρους της Αχαΐας- Πώς οδηγηθήκαμε στο μπλόκο

"Φιάσκο" με θύματα τους εμπόρο...

Εκατοντάδες καταστηματάρχες είχαν από νωρίς το πρωί της Παρασκευής ξεκινήσει τις ετοιμασίες για να ανοίξουν τα καταστήματά τους, αλλά μάταια..

Οριστικό "μπλόκο" έβαλε η κυβέρνηση στην επαναλειτουργία των καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, κάνοντας δεκτή την σχετική ειδήγηση των λοιμωξιολόγων αργά το βράδυ της Παρασκευής. Παράλληλα, για τους νομούς αυτούς απαγορεύτηκαν και οι διαδημοτικές μετακινήσεις, οι οποίες ανοίγουν στην υπόλοιπη χώρα από τη Δευτέρα, 5 Απριλίου.

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων συνεδρίασε εκτάκτως το απόγευμα της Παρασκευής και εισηγήθηκε να μην ανοίξει το Λιανεμπόριο στις 5 Απριλίου και να μην επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Κοζάνης καθώς εκτιμώντας τα επιδημιολογικά δεδομένα, έκριναν πως κάτι τέτοιο θα επιβαρύνει το φορτίο στις περιοχές αυτές.

Η είδηση, ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία για εκατοντάδες εμπόρους, οι οποίοι από νωρίς, την Παρασκευή 2 Μαρτίου είχαν αρχίσει στα καταστήματά τους τις προετοιμασίες για το άνοιγμα, πραγματοποιώντας εργασίες καθαριότητας, φτιάχνοντας τις βιτρίνες τους κ.λπ.

 

Η πρώτη αντίδραση του Εμπορικού κόσμου

Μια λιτή ανακοίνωση στους λογαριασμούς των κοινωνικών δικτύων του, με την οποία κάλεσε τους εμπόρους σε εγρήγορση, ήταν η πρώτη αντίδραση του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, το βράδυ της Παρασκευής, λίγα λεπτά μετά τη δημοσιοποίηση του "μπλόκο" στο άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Στην ανακοίνωσή τους, οι έμποροι αναφέρουν:

"Τα καταστήματα λιανικού εμπορίου για την περιοχή της Αχαΐας θα παραμείνουν κλειστά σύμφωνα με αναφορές της επιτροπής και της κυβέρνησης.
Την ίδια ώρα η πρωτεύουσα θα ανοίξει κανονικά από την προσεχή Δευτέρα παρά το τεράστιο ιικό φορτίο.
Νιώθουμε για μια ακόμη φορά το πειραματόζωο, ένας νομός μια αγορά που δεν λέει να ξεφύγει από το πολύμηνο LockDown.
Νιώθουμε αγανακτισμένοι και εξοργισμένοι μπροστά στον πρωτοφανή εμπαιγμό.
Καλούμε τους συναδέλφους σε επαγρύπνηση. Δεν αντέχουμε άλλο."

Εκτεθειμένη η κυβέρνηση

Έντονα ερωτήματα έχει προκαλέσει το γεγονός μάλιστα, ειδικά από την ώρα που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, χθες Παρασκευή, στη Βουλή σε σχετική ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα ως προς το "γιατί η χώρα έκλεισε με 1.000 κρούσματα κορωνοϊού και ανοίγει με 3.500", είχε απαντήσει πως «όταν κλείσαμε τον Ιανουάριο βλέπαμε την τάση των κρουσμάτων. Αν δεν είχαμε κλείσει, είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι η αύξηση θα ήταν εκθετική και η επιβάρυνση στο ΕΣΥ τέτοια που πιθανώς να μην μπορούσαμε να διαχειριστούμε. Το βρετανικό στέλεχος σε συνδυασμό με το καταχείμωνο έκαναν την μεταδοτικότητα του ιού πιο γρήγορη. Πήραμε μέτρα νωρίτερα. Ο ιός είναι πιο μεταδοτικός και ναι, υπήρχε κούραση στην κοινωνία» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Συνέχισε μάλιστα, σχολιάζοντας «Πάρθηκε απόφαση από την Επιτροπή η οποία έκρινε ότι είναι κάτι το οποίο το αντέχουμε.», για να έρθει λίγες ώρες αργότερα η απόφαση της Επιτροπής να τον διαψεύσει.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις