Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ολλανδία-Covid-19: Αναστέλλεται η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca για τους κάτω των 60 ετών!

Ολλανδία-Covid-19: Αναστέλλεται η χορήγη...

Μετά τον θάνατο μιας γυναίκας που έλαβε το εμβόλιο

Η Ολλανδία ανέστειλε σήμερα τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid-19 για τους ανθρώπους κάτω των 60 ετών, έπειτα από τον θάνατο μιας γυναίκας που έλαβε το εμβόλιο, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Περίπου 10.000 προγραμματισμένα ραντεβού για εμβολιασμούς θα ακυρωθούν ως αποτέλεσμα της απόφασης, ανέφερε το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Η απόφαση ελήφθη μετά από νέες αναφορές που συγκέντρωσε η υπηρεσία της Ολλανδίας που είναι αρμόδια για την αναφορά παρενεργειών από τα φάρμακα, κέντρο Lareb, και έπειτα από συζητήσεις με τις υγειονομικές αρχές, ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Η αγγλο-σουηδική φαρμακευτική βιομηχανία AstraZeneca ανακοίνωσε πως συνεργάζεται με τις ολλανδικές αρχές για να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερωτήματα έχουν.

«Οι αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα οφέλη από τη χρήση του εμβολίου μας για την προστασία των ανθρώπων από αυτόν τον θανατηφόρο ιό υπερτερούν σημαντικά των κινδύνων σε όλες τις ηλικιακές ομάδες», ανέφερε. Το Lareb ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα πως έλαβε αναφορές πέντε περιπτώσεων εκτεταμένων θρομβώσεων με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων μετά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, συμπεριλαμβανομένης μιας γυναίκας που πέθανε.

Το κέντρο πρόσθεσε ότι τα συμβάντα αυτά συνέβησαν 7 έως 10 ημέρες μετά τον εμβολιασμό.

«Αυτές είναι γυναίκες ηλικίας μεταξύ 25 και 65 ετών. Τρεις ασθενείς είχαν εκτεταμένες πνευμονικές εμβολές. Μια πέθανε και μια είχε επίσης εγκεφαλική αιμορραγία», ανέφερε.

Περίπου 400.000 άνθρωποι εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της AstraZeneca στην Ολλανδία κατά την περίοδο αυτή και οι αναφορές «φαίνονται συγκρίσιμες με άλλες αναφορές στην Ευρώπη», τόνισε το Lareb.

Η απόφαση της Ολλανδίας ήρθε μια μέρα αφότου η Γερμανία σταμάτησε τη χορήγηση του εμβολίου σε άτομα κάτω των 60 ετών.

Η Ολλανδία καταγράφει περίπου 1,2 εκατομμύρια κρούσματα της Covid-19 και περισσότερους από 16.500 θανάτους από την αρχή της επιδημίας στη χώρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις