Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο «χαλαρός» διάλογος Μητσοτάκη – Τσίπρα: Τραπεζάκια έξω λοιπόν, ωραίος δίσκος του Σαββόπουλου

Ο «χαλαρός» διάλογος Μητσοτάκη – Τσίπρα:...

«Σας συμβουλεύω να τον ακούσετε» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό

πετυχημένος δίσκος του Διονύση Σαββόπουλου «Τραπεζάκια έξω» που κυκλοφόρησε το 1983 βρέθηκε στο επίκεντρο του διαλόγου που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση σημείωσε μεταξύ άλλων πως «σας λέγαμε από τον Νοέμβρη ”δώστε επιδότηση στην εστίαση”. Λέγατε ”όχι”. Τώρα αποφασίσατε να δώσετε. Τι άλλαξε και τελικά καταλήγετε με τόση καθυστέρηση σε αυτό που σας λέγαμε εξαρχής; Είχαμε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση, του κ. Χαρίτση. Σας ζητάγαμε να δώσετε επιδότηση. Αρνηθήκατε, λέγοντας ”δεν χρειάζεται”. Ο κ. Γεωργιάδης τους έλεγε αχάριστους, τους έβριζε και ήθελαν να του δώσουν τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους. Απλά, είστε τόσο χύμα που καταλήγετε ακόμα και κάποια αυτονόητα μέτρα να τα παίρνετε με μεγάλη καθυστέρηση. Πολύ λίγα, πολύ αργά. Μοιράσατε υποσχέσεις για άνοιγμα της αγοράς τα Χριστούγεννα, χρεώθηκαν οι μικρομεσαίοι με εμπόρευμα, τους έμειναν τα χρέη. Τώρα εξαγγέλλετε άνοιγμα της αγοράς για το Πάσχα ή μετά το Πάσχα, χωρίς να ξέρουμε, πρώτον, αν θα το κάνετε και, δεύτερον, ποια είναι η εξασφάλιση που δίνετε ότι δεν θα τα κλείσετε ξανά όλα πάλι σε λίγο καιρό. Ακούω από επιχειρηματίες της εστίασης να λένε ”καλύτερα να μη μας ανοίξετε”. Γιατί εσείς οι ίδιοι λέτε ότι καλύτερα να βγει ο κόσμος έξω, επειδή ανοίγει ο καιρός. Το ερώτημα είναι να πάνε πού; Δεν μπορούν να πάνε να κάτσουν σε έναν ανοιχτό χώρο με μέτρα, με αποστάσεις».

«Τραπεζάκια έξω λοιπόν» του λέει εκείνη την ώρα η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη, για να απαντήσει ο κ. Τσίπρας: «Πολύ ωραίος δίσκος του Σαββόπουλου το ”Τραπεζάκια έξω”», αλήθεια.

«Αυτό προτείνετε κ. Τσίπρα, τραπεζάκια έξω; Αυτό εισηγείστε;» τον ρώτησε ο πρωθυπουργός, για να απαντήσει: «Πολύ ωραίος δίσκος του Σαββόπουλου, το «Τραπεζάκια έξω». Να τον ακούσετε. Αυτό που λέω είναι ότι δεν ξέρετε πού πατάτε και πού βρίσκεστε. Ο μέσος πολίτης αδυνατεί να καταλάβει τι του λέτε. Και δεν εμπνέετε καμία εμπιστοσύνη».

 

πηγή newsbeast.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις