Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία - Χωρίς self test οι μαθητές δημοτικού

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία - Χωρίς self...

Το άνοιγμα των σχολείων θα το καθορίσει το πότε θα έρθουν τα self test αλλά και η ποσότητα τους.

Αν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα υπάρξει επαρκής αριθμός των ατομικών τεστ στα φαρμακεία όλης της χώρας, τότε οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων θα μπορούσαν να επιστρέψουν στα θρανία ακόμη και την Πέμπτη 8 Απριλίου.

Αν υπάρξει περιορισμένος αριθμός self test, τότε προτεραιότητα θα δοθεί στους μαθητές του Λυκείου. Πάντως το ορόσημο για την επιστροφή στα θρανία τοποθετείται το αργότερο ως τη Δευτέρα 12 Απριλίου. Υπενθυμίζεται ότι το self test είναι υποχρεωτικό για μαθητές και καθηγητές και θα γίνεται μία φορά την εβδομάδα, και συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα, πριν μπουν στην τάξη.

Σύμμαχος στη νέα στρατηγική απέναντι στην πανδημία θεωρείται το νέο εργαλείο των self test, ο εμβολιασμός που προχωρά (αναμένονται επιπλέον 1,5 εκατ. μέσα στον Απρίλιο) αλλά και οι καλές καιρικές συνθήκες, οι οποίες αποδυναμώνουν τον ιό.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΙ και όταν ρωτήθηκε αν θα ανοίξουν τα λύκεια την ερχόμενη Δευτέρα, ξεκαθάρισε ότι οι οποίες επαναλειτουργίες θα πρέπει να είναι σταδιακές και ελεγχόμενες. «Προφανώς δεν μπορούν να γίνουν όλα μαζί», σημείωσε. 

Σχολεία: Χωρίς self test οι μαθητές δημοτικού

Σημειώνεται ότι η επιστροφή μαθητών και καθηγητών στις αίθουσες θα γίνει με υποχρεωτική διενέργεια self test κάθε Δευτέρα, ενώ σε σχετική τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας περιγράφεται ότι η υποβολή σε τεστ για τον κορονοϊό θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία, σε σχολεία, πανεπιστήμια και σε άλλες εκπαιδευτικές δομές.

Η σκέψη του υπουργείου, είναι να γίνονται τα αυτοδιαγνωστικά τεστ από εκπαιδευτικούς, προσωπικό και μαθητές άνω των 12 ετών στο σπίτι.

«Οι γονείς θα τα παραλαμβάνουν από τα φαρμακεία, θα τα πραγματοποιούν στο σπίτι και μετά οι μαθητές θα έρχονται στο σχολείο, το ίδιο θα ισχύει για εκπαιδευτικούς. Είμαστε στο σχεδιασμό αυτής της διαδικασίας, το πώς δηλαδή θα προσέρχονται οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί και με ποια βεβαίωση θα τεκμηριώνεται ότι έγινε το τεστ και είναι αρνητικό» είπε η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αναστασία Γκίκα, μιλώντας χθες στην ΕΡΤ.

Αν υπάρχει θετικό τεστ θα εφαρμόζεται το ισχύον πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, όπου θα δηλώνεται για να διενεργηθεί νέο τεστ σε εξεταστικό κέντρο, πια. Στην αρχή τουλάχιστον της διαδικασίας όλοι οι μαθητές θα ελεγχθούν και αν κάποιος είναι θετικός δεν θα μπει στην τάξη, είπε η κ. Γκίκα.

Για το Πάσχα προβλέπεται να γίνουν κανονικά οι δυο εβδομάδες διακοπών και επανέλαβε τον προσανατολισμό του υπουργείου για παράταση της σχολικής χρονιάς μέσα στον Ιούνιο, μεγαλύτερη για το Δημοτικό και μικρότερη για το Γυμνάσιο. Οι πανελλήνιες θα πραγματοποιηθούν στο ίδιο χρονικό διάστημα με πέρσι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις