Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Λουκέτα, κομμένα ρεύματα, αποθήκες με παλιό εμπόρευμα- Ποια εμπορικά κατέβασαν ρολά στην πόλη

Πάτρα: Λουκέτα, κομμένα ρεύματα, αποθήκε...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τα απλήρωτα ρεύματα, το παλιό εμπόρευμα και η αδυναμία για αγορά νέου, είναι τα μεγάλα εμπόδια

Μπορεί οι πολίτες να περιμένουν το άνοιγμα του λιανεμπορίου, το οποίο αναβάλλεται συνεχώς εξαιτίας των επιδημιολογικών δεδομένων, σε επίπεδο πανδημίας, ωστόσο αυτό το άνοιγμα δεν θα είναι καθόλου εύκολο, όπως εξηγεί από την πλευρά του ο εμπορικός κόσμος. Και αυτό γιατί όλα αυτό το διάστημα που τα καταστήματα μένουν κλειστά λόγω του lockdown, τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι έμποροι είναι πολλά. Τόσα, που οδηγούν πολλούς στην απόφαση να βάλουν λουκέτο.

Η τεράστια  ζημιά που έχει γίνεις στο κλάδο θα φανεί στους επόμενους μήνες, αμέσως μετά το άνοιγμα.

Υπάρχουν ενοικιαστήρια ακόμα και στους κεντρικούς δρόμους. Ένα 10%, σε πρώτη φάση, δε θα ανοίξει. Πέρα από αυτό, μέσα στους επόμενους 3-4 μήνες, και από τη στιγμή του ανοίγματος της αγοράς, αυτό το ποσοστό θεωρώ ότι θα αυξηθεί αρκετά

«Τα καταστήματα που έκλεισαν αυτή την περίοδο είναι πολλά. Υπάρχουν ενοικιαστήρια ακόμα και στους κεντρικούς δρόμους. Ένα 10%, σε πρώτη φάση, δε θα ανοίξει. Πέρα από αυτό, μέσα στους επόμενους 3-4 μήνες, και από τη στιγμή του ανοίγματος της αγοράς, αυτό το ποσοστό θεωρώ ότι θα αυξηθεί αρκετά. Τα εμπορικά καταστήματα που έχουν κλείσει είναι ένδυσης και υπόδησης. Εκεί έχουμε τα περισσότερα λουκέτα» λέει στο thebest.gr ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας, Κώστας Ζαφειρόπουλος.

Τα απλήρωτα ρεύματα, το παλιό εμπόρευμα και η αδυναμία για αγορά νέου, είναι τα  μεγάλα εμπόδια. Όπως φαίνεται, ένα ακόμη πολύ σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι έμποροι είναι οι οφειλές προς τη ΔΕΗ. Αρκετοί δεν μπορούν να ανταπεξελθόν και χάνουν μάλιστα και τους διακανονισμούς που έχουν καταφέρει να κάνουν αφού δεν μπορούν να πληρώσουν τα ποσά των δόσεων.

«Το ρεύμα για ένα μαγαζί τέτοιο, φτάνει στα 150 ευρώ. Εάν χάσεις τον διακανονισμό, πρέπει να καταθέσεις το 30% της οφειλής για να προχωρήσεις σε έναν νέο. Αυτή τη στιγμή τουλάχιστον το 30% των εμπόρων αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα. Πολλοί όταν έρθει η ώρα που θα ανοίξει η αγορά δεν θα έχουν ρεύμα στα καταστήματά τους. Υπάρχει μία ανοχή, αλλά κι αυτή είναι σχετική. Μας καλούν και μας πιέζουν να πληρώσουμε για να μην μας κόψουν το ρεύμα» εξηγεί ο κ. Ζαφειρόπουλος.

«Το άνοιγμα θα είναι πολύ δύσκολο. Όταν έχεις χάσει δύο εκπτωτικές περιόδους, μία πασχαλινή και μία χριστουγεννιάτικη, είναι σαν να έχεις χάσει ένα χρόνο δουλειάς. Τα μαγαζιά είναι γεμάτα με εμπορεύματα,. Όταν όμως ανοίξουμε, δε θα μπορούμε να πάρουμε καινούργια, για την περίοδο άνοιξη- καλοκαίρι. Δεν θα έχουμε τι να πουλήσουμε. Έμποροι που δεν είχαν δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα, δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν και να πάρουν εμπορεύματα από τους προμηθευτές» τονίζει.

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω το τοπίο που θα αντικρύσουμε με το άνοιγα του λιανεμπορίου θα είναι αρκετά διαφορετικό από αυτό που αφήσαμε πίσω μας τον περασμένο Νοέμβριο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις