Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

To απόγευμα στην Αθήνα ο Πρίγκιπας Κάρολος- Θα τιμηθεί με το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών

To απόγευμα στην Αθήνα ο Πρίγκιπας Κάρολ...

Από τον Κώστα Μπακογιάννη

Με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν θα συναντηθεί σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, και στη συνέχεια θα γίνουν κοινές δηλώσεις. Οι δυο ηγέτες βρίσκονται στην Αθήνα προκειμένου να παραστούν στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Σήμερα το απόγευμα φτάνει στην Αθήνα και ο διάδοχος του θρόνου του Ηνωμένου Βασιλείου, πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος με τη σύζυγό του Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα.

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, επίσκεψη στην Εθνική Πινακοθήκη, και δείπνο στο προεδρικό μέγαρο για τους υψηλούς προσκεκλημένους. Απόψε θα έρθει στην Αθήνα και η Γαλλίδα υπουργός 'Αμυνας Φλοράνς Παρλί εκπροσωπώντας τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Συγκεκριμένα το αναλυτικό πρόγραμμα για σήμερα έχει ως εξής:

-11.45: Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.

-14.00: 'Αφιξη του πρωθυπουργού της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μισούστιν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Τιμητικό άγημα, υποδοχή από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

-14.30: Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μισούστιν στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.

-17.35: 'Αφιξη του Πρίγκιπα της Ουαλίας και της Δούκισσας της Κορνουάλης στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Τιμητικό άγημα, υποδοχή από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

-18.15: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη θα υποδεχθούν τους προσκεκλημένους στο νέο συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Θα ακολουθήσουν σύντομες ομιλίες από τον πρωθυπουργό, την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τη διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα. Θα παρευρίσκονται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συνοδευόμενη από τον κ. Παύλο Κοτσώνη, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του 'Αντρη Αναστασιάδη, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και η Δούκισσα της Κορνουάλης, ο πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μισούστιν, ο πρέσβης της Γαλλικής Δημοκρατίας Πατρίκ Μεζονάβ, η Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου Κέιτ Σμιθ , η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη με τον σύζυγό της κ. Θεόδωρο Αγγελόπουλο και ο πρόεδρος του Μουσείου του Λούβρου Ζαν-Λικ Μαρτινέζ.

Από την πλευρά του υπουργείου Πολιτισμού θα είναι επίσης παρόντες ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο γενικός γραμματέας Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου.

Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει ξενάγηση των προσκεκλημένων στην Πινακοθήκη, τμηματικά και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων για την καταπολέμηση της πανδημίας.

-19.05: 'Αφιξη της υπουργού 'Αμυνας της Γαλλικής Δημοκρατίας Φλοράνς Παρλί στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

-20.30: Επίσημο Δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο. Προσφώνηση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και αντιφωνήσεις των προσκεκλημένων.

 

Πρίγκιπας Κάρολος: Θα τιμηθεί με το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών από τον Μπακογιάννη

ο Πρίγκιπας Κάρολος θα τιμηθεί από τον Δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη με το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών, αύριο Πέμπτη 25 Μαρτίου στις 12.45, σε ειδική τελετή στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πρωτεύουσας.

Το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας (22.03.2021), το οποίο ενέκρινε με ευρεία πλειοψηφία τη σχετική εισήγηση του Δημάρχου Αθηναίων.

 
Η παρασημοφόρηση γίνεται σε αναγνώριση της συνδρομής του λαού του Ηνωμένου Βασιλείου στην απελευθέρωση της Ελλάδας, αλλά και της αφοσίωσης και της συνεισφοράς του Πρίγκηπα της Ουαλίας στην προστασία του περιβάλλοντος, στην προάσπιση της πολιτιστικής κληρονομιάς και στην προώθηση των γραμμάτων και των καλών τεχνών.

Μετά την απονομή του μεταλλίου, ο Πρίγκηπας της Ουαλίας, Κάρολος και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, θα πραγματοποιήσουν συνάντηση, εντός του Δημαρχιακού Μεγάρου, με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου της Ελλάδας.

Πηγές: AΠΕ-ΜΠΕ  newsit.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις