Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αυστρία: Απομακρύνεται το ενδεχόμενο χαλάρωσης του lockdown

Αυστρία: Απομακρύνεται το ενδεχόμενο χαλ...

Τάχθηκε κατά ο υπουργός Υγείας, Ρούντολφ Άνσομπερ

Ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ 'Ανσομπερ, τάσσεται κατά μιας ενδεχόμενης χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, ενόψει των επικείμενων σχετικών αποφάσεων της αυστριακής κυβέρνησης, τονίζοντας ότι, λόγω του συνεχώς αυξανόμενου αριθμού νέων μολύνσεων και της κατάστασης στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, "αυτή την στιγμή σίγουρα δεν έχουμε μία φάση, που να πρόκειται για μία φάση των μεγάλων χαλαρώσεων".

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και των Πράσινων, θα έχει αύριο διαβουλεύσεις με εμπειρογνώμονες, την αντιπολίτευση και τους κυβερνήτες των εννέα αυστριακών ομόσπονδων κρατιδίων, ως προς την περαιτέρω πορεία αντιμετώπισης της πανδημίας. "Τώρα πρέπει να εργαστούμε πολύ σκληρά στις περιοχές που πλέον πλήττονται περισσότερο, έτσι ώστε να επιτύχουμε μία κατά το δυνατόν σταθεροποίηση αυτών των αυξήσεων στις εντατικές", αναφέρει ο υπουργός Υγείας, την στιγμή που ο αριθμός των νέων μολύνσεων εντός εικοσιτετραώρου αγγίζει τις 3.500 και των νοσηλευόμενων σε μονάδες εντατικής θεραπείας τους 400.

Ως προς το εάν η θέση του, θα υπερισχύσει απέναντι σε τοποθετήσεις του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και των κυβερνητών των ομόσπονδων κρατιδίων, ο Ρούντολφ 'Ανσομπερ δεν αναμένει να υπάρξουν αντιρρήσεις, καθώς θεωρεί ότι οι αριθμοί που θα παρουσιαστούν, είναι πολύ πειστικοί. Ο ίδιος αναφέρει ότι μέσα στις τελευταίες ημέρες, είχε πολλές συνομιλίες με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής από τις περιοχές που πλήττονται περισσότερο, "στους οποίους υπάρχει φυσικά η αντίληψη ότι πρέπει να δράσουμε" - με στόχο να ακολουθηθεί και αυτή τη φορά, η ευρύτερη δυνατή προσέγγιση στην Αυστρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικούς κύκλους, δεν σχεδιάζονται μέτρα κάλυψης ολόκληρης της επικράτειας, αλλά διαφοροποιήσεις ανά Περιφέρεια, λόγω των έντονων αποκλίσεων στην εξέλιξη της πανδημίας, η οποία στα δυτικά της χώρας καταγράφει συγκριτικά χαμηλούς αριθμούς, ενώ στα ανατολικά είναι σημαντικά πιο τεταμένη, ειδικά λόγω της μεγάλης εμφάνισης μεταλλάξεων. Χθες πάντως, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, είχε τονίσει ότι ο δρόμος που επιλέχθηκε στις αρχές Μαρτίου για την εφαρμογή βημάτων χαλάρωσης ανάλογα με την Περιφέρεια, υπήρξε "σωστός" και "θα συνεχιστεί", με στόχο "να παρέχεται όσο το δυνατόν περισσότερη ελευθερία με όσο το δυνατόν λιγότερους περιορισμούς από ό,τι είναι αναγκαίο".

Στη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης συνέντευξής του, στο πλαίσιο του τοπικού συνεδρίου του Λαϊκού Κόμματος, στο ομόσπονδο κρατίδιο Φόραλμπεργκ, ο Σεμπάστιαν Κουρτς δήλωσε πεπεισμένος ότι το καλοκαίρι θα υπάρξει μία επιστροφή στην κανονικότητα. "Οκτώ εκατομμύρια δόσεις εμβολίου θα είναι διαθέσιμες μέχρι τα τέλη Ιουνίου", οι επόμενοι μήνες συνιστούν μία "πρόκληση", αλλά ο ίδιος είναι αισιόδοξος για το διάστημα μετά την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς "όσο δύσκολ είναι αυτό τώρα, τόσο καλό θα είναι και πάλι".

Στο θέμα του εμβολιασμού, ο καγκελάριος ανέφερε ότι "σε ευρωπαϊκό επίπεδο, υπάρχουν δυστυχώς αρκετά που δεν λειτουργούν ομαλά", ωστόσο, χαίρεται που ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) επιβεβαίωσε τη χρήση του εμβολίου AstraZeneca (σ.σ. την οποία η Αυστρία δεν είχε αναστείλει), καθώς "μια παραίτηση θα ήταν δραματική", γιατί η AstraZeneca προμηθεύει το ένα τρίτο των εμβολίων στην Ευρώπη.

Ο ίδιος, θεωρεί "καλή" την ταχύτητα των εμβολιασμών στην Αυστρία, όπου επί του παρόντος 30.000 άνθρωποι εμβολιάζονται σε καθημερινή βάση και όπου "ο αριθμός τους αυξάνεται από ημέρα σε ημέρα".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις