Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συνεδριάζει τον Απρίλιο η Επιτροπή Ανταγωνισμού για την ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ του Β. Μαρινάκη

Συνεδριάζει τον Απρίλιο η Επιτροπή Ανταγ...

Για τις 12 Απριλίου έχει οριστεί η συνεδρίαση

Στις 12 Απριλίου 2021 θα συνεδριάσει η ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού για να εξετάσει, κατόπιν σχετικής εισήγησης, εάν συντρέχει παράβαση των διατάξεων της νομοθεσίας, για παρακώλυση-δυσχέρανση έρευνας της γενικής διεύθυνσης Ανταγωνισμού από την εταιρία ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Επιχείρηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Ανώνυμος Εταιρία και το διακριτικό τίτλο «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.»  καθώς και από φυσικά πρόσωπα κατά τη διεξαγωγή αιφνιδιαστικού επιτόπιου ελέγχου. Ο έλεγχος διενεργήθηκε από υπαλλήλους της Γενικής Διεύθυνσης της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις 8 Μαΐου 2020 στις εγκαταστάσεις της ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ. 

Αυτό γνωστοποιείται με ανακοίνωση της επιτροπής και επισημαίνεται ότι στο σκεπτικό της εισήγησης, κατά τη διάρκεια του ελέγχου, σημειώθηκαν μία σειρά από περιστατικά, τα οποία συνιστούν, κατά την εισήγηση, παρεμπόδιση-δυσχέρανση του διενεργούμενου ελέγχου κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 39 παρ. 5 του Ν.3959/2011.

Η εισήγηση προτείνει να αποφασισθεί η διαπίστωση της παράβασης και η επιβολή προστίμου στα εμπλεκόμενα μέρη.

Επισημαίνεται ότι η εισήγηση αφορά μόνο στη συγκεκριμένη συμπεριφορά των εμπλεκομένων μερών κατά τη διενέργεια του επιτόπιου ελέγχου στις 8 Μαΐου 2020 και σε καμία περίπτωση δεν προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας που διενεργείται για πιθανές αντανταγωνιστικές πρακτικές στην αγορά διανομής έντυπου τύπου.

H εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της αποδεικτικής διαδικασίας και τις απόψεις των εμπλεκομένων μερών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις