Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

Eπιτέλους λουλούδια! Τα floral prints της Gucci υποκλίνονται στον θρυλικό «κηπουρό» designer Ken Scott

Eπιτέλους λουλούδια! Τα floral prints τη...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

H καινούρια capsule collection του δημοφιλούς ιταλικού οίκου μεταδίδει ελπίδα και αισιοδοξία θυμίζοντας τα sixties & seventies

O ακάματος «εγκέφαλος» της Gucci, Alessandro Michele θεώρησε χρέος του να μας τονώσει το ηθικό, κυκλοφορώντας την πιο άνθινη σειρά ever! Πλημμυρισμένη από χρυσάνθεμα, τριαντάφυλλα, ηλιοτρόπια, ντάλιες και άλλα «ανεβαστικά» prints που παραπέμπουν σε πολύχρωμο λουλουδιασμένο κήπο, είναι η καινούρια capsule συλλογή που εμπνέεται από τον θρυλικό αμερικανό σχεδιαστή Ken Scott.

Απόφοιτος της περίφημης σχολής Parsons School of Design στη Νέα Υόρκη, ο designer έζησε για χρόνια στο Μιλάνο όπου ασχολήθηκε με την τέχνη και επηρέασε τη fashion κοινότητα. Τα σχέδιά του, του απέφεραν τον τίτλο του «κηπουρού της μόδας». Πρωτοπόρος στα υφάσματα, είχε γοητεύσει κορυφαία style icons εκείνης της περιόδου των 60s- 70s, όπως η Τουίγκι και η Οντρει Χέμπορν ενώ ίδρυσε και το δικό του brand Falconetto.

  «Ο Ken Scott υπήρξε ένας εξαιρετικός δημιουργός υφασμάτων. Σχεδίαζε λουλούδια με ρομαντισμό και λουλούδια της ποπ κουλτούρας. Αντιμετώπιζε τα λουλούδια σαν πινακίδες καταστημάτων, τα πολλαπλασίαζε και τα μετέτρεπε σε κάτι ξεχωριστό» αναφέρει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Gucci.  

Τα σχέδια που αποτυπώνονται στη νέα συλλογή βασίζονται στο πλούσιο αρχείο του σχεδιαστή  με αυθεντικά και εμβληματικά floral prints. Θαυμάστε αντρικά και γυναικεία ρούχα αλλά και αξεσουάρ, σε new vintage γραμμές. Μεταξωτές φούστες, μπλούζες, βελούδινα σακάκια, πουκάμισα και φυσικά τα περιζήτητα Gucci loafers και Princetown slippers, αλλά και φουλάρια, μεταξωτά παπιγιόν και δερμάτινα είδη, όπως οι τσάντες Jackie και Marmont λανσάρονται σε ανανεωμένη έκδοση. Η κυκλοφορία της συλλογής συνδυάζεται με ένα νέο επεισόδιο του Gucci Podcast όπου οι λάτρεις του διάσημου label μπορούν να ανακαλύψουν την ιστορία του Ken Scott και την κληρονομιά που άφησε πίσω του. Εννοείται πως στην ομώνυμη ιστοσελίδα μπορείτε να κάνετε άμεσα shopping, ή απλά να πειστείτε να γεμίσετε με λουλούδια την ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σας. Με τις ξαφνικές λιακάδες δε νιώθετε τα μπουφάν πάνω σας «βαριά και ασήκωτα»;

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View