Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Ραντεβού μετά από 2 και 3 μήνες! Τραγικές καθυστερήσεις στους κορωνο-εμβολιασμούς

Αχαΐα: Ραντεβού μετά από 2 και 3 μήνες! ...
Χριστακόπουλος Θάνος

Ταλαιπωρούνται οι πολίτες

Με τεράστια καθυστέρηση που πλέον χαρακτηρίζει την όλη διαδικασία προβληματική, εξελίσσεται στην Αχαΐα ο εμβολιασμός της ηλικιακής ομάδας 75-79 κατά του κορωνοϊού.

Η ταλαιπωρία των ηλικιωμένων, των συγγενών και των φαρμακοποιών τους που προσπαθούν όλο αυτό το διάστημα να τους κλείσουν ραντεβού δύσκολα περιγράφεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, εκατοντάδες συμπολίτες κατάφεραν να κλείσουν ραντεβού 10 ολόκληρες ημέρες μετά το «θεωρητικό» άνοιγμα της πλατφόρμας. Ουσιαστικά η πλατφόρμα εμβολιασμού δεν λειτουργούσε καθώς δεν υπήρχαν διαθέσιμα ραντεβού με τους ενδιαφερόμενους να μπαίνουν και να ξαναμπαίνουν χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Ακόμα και όταν κλείνουν όμως ραντεβού χρειάζεται να περιμένουν ακόμα και δύο μήνες! Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα συμπολίτισσας η οποία μετά από επανειλημμένες προσπάθειες 10 ημερών κατάφερε να κλείσει ραντεβού, το πρωί της Δευτέρας. Όταν όμως είδε τις διαθέσιμες ημερομηνίες, έμεινε με το στόμα ανοικτό. Το πιο κοντινό χρονικά ραντεβού στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα που της προτάθηκε, είναι για τις 17 Απριλίου, δηλαδή σε σχεδόν δύο μήνες! Το δε επαναληπτικό ραντεβού του εμβολίου ορίστηκε για τις 8 Μαΐου.

Με άλλα λόγια οι ηλικιωμένοι που καταφέρνουν τώρα να βρουν ημερομηνίες για να κάνουν το εμβόλιο θα έχουν «ξεμπερδέψει» με την όλη διαδικασία και θα μπορούν να νιώθουν πιο ασφαλείς έναντι του κορωνοϊού μετά από περίπου 70 μέρες!

Το πρόβλημα είναι μεγάλο καθώς, κατά πώς φαίνεται στην Αχαΐα δεν υπάρχουν αρκετά εμβόλια για να καλύψουν αυτή την ευαίσθητη ηλικιακή ομάδα με αποτέλεσμα τα ραντεβού να μετατίθενται κατά πολύ χρονικά, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους συμπολίτες, σε μια περιοχή μάλιστα που το ιικό φορτίο είναι ιδιαίτερα αυξημένο.  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις