Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Αλαλούμ με τους ιδιώτες γιατρούς- Άλλοι δεν βρίσκουν ραντεβού, άλλοι εμβόλιο

Πάτρα: Αλαλούμ με τους ιδιώτες γιατρούς-...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Υπάρχει μια μερίδα ιδιωτών που ακόμα δεν έχει προγραμματίσει καν τη χορήγηση της πρώτης δόσης

Εμπόδια στον δρόμο προς τον εμβολιασμό τους  κατά του κορωνοϊού συναντούν ιδιώτες γιατροί στην Πάτρα. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου είναι ένα ποσοστό περίπου 20% των ιδιωτών γιατρών της πόλης, που ενώ θέλουν να εμβολιαστούν δεν τα έχουν καταφέρει ενώ την ίδια ώρα στη "μάχη" κατά του κορωνοϊού έχει ριχτεί και η ιδιωτική πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας.

Κι ενώ το πρόβλημα με τους περίπου 80 ιδιώτες ιατρούς που είχαν πρόβλημα με το ΑΜΚΑ και δεν μπορούσαν να μπουν καν στην πλατφόρμα για τον εμβολιασμό, ξεπεράστηκε, "μπήκαν στην πλατφόρμα και έκλεισαν ραντεβού, σε κάποιους απ΄αυτούς συμβαίνει το εξής . Ενώ έχουν ραντεβού στο σύστημα, κανονικά, έχουν δηλαδή και το email και το sms και φαίνεται στο σύστημα το ραντεβού, πάνε στο εμβολιαστικό κέντρο και δεν υπάρχουν στις ημερήσιες λίστες του κέντρο, ενώ έχουν στο χέρι τους το ραντεβού. Έχουμε διαβιβάσει από τον Ιατρικό Σύλλογο το θέμα στα συναρμόδια Υπουργεία. Οι συνάδελφοι βεβαίως δεν βρήκαν άκρη και αναγκάστηκαν να κλείσουν άλλο ραντεβού. Όμως πάνε  πάρα πολύ πίσω χρονικά. Θα εμβολιαστούν Μάρτη και τέλη Μαρτίου θα τελειώσουν και αυτό είναι απαράδεκτο από άποψη κάλυψης του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα.

Το δεύτερο θέμα είναι ότι, ενώ έχει ανοίξει η πλατφόρμα για το υγειονομικό προσωπικό των ιδιωτικών ιατρείων, δεν υπάρχουν εμβόλια, δεν υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού αυτή τη στιγμή στο σύστημα. Δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμα ραντεβού γιατί τα εμβόλια που ήταν διαθέσιμα στην πλατφόρμα εξαντλήθηκαν, εξαντλήθηκαν δηλαδή τα ραντεβού και δεν υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια στη συνέχεια για τις ομάδες που πρέπει να εμβολιαστούν. Κι αυτό δημιουργεί ένα τεράστιο ζήτημα στον ιδιωτικό τομέα. Η πολιτεία ζητά τη βοήθεια της ιδιωτικής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για τον κορωνοϊό και είναι απροστάτευτοι". Το ποσοστό αυτό των ακάλυπτων ιατρών υπολογίζεται από την κ. Μαστοράκου σε περίπου 20%.

"Πάνω από 60% των ιδιωτών γιατρών έχει κλείσει το πρώτο ή και το δεύτερο ραντεβού. Υπάρχει ένα περίπου 20%  των  συναδέλφων του ιδιωτικού τομέα που προκύπτουν τα παραπάνω προβλήματα και υπάρχει και μια μεγάλη μεταστροφή στο υγειονομικό προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων που θέλουν να εμβολιαστούν και πέφτουν στην ίδια κατηγορία, δεν βρίσκουν διαθεσιμότητα ραντεβού για να εμβολιαστούν και είναι στην αναμονή".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις