Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ώρα Πατρών: Η δημοτική αρχή δεν έχει κανένα σχεδιασμό για επιπλέον χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό

Ώρα Πατρών: Η δημοτική αρχή δεν έχει καν...

Επίσης ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Τσιμπούκης ρωτά ποιά η σκοπιμότητα αδιαφορίας είσπραξης τελών διαφήμισης ώστε να ελαφρυνθούν οι συμπολίτες

Ο Γιάννης Τσιμπούκης δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ώρα Πατρών» με επικεφαλής τον Γιώργο Ρώρο, ανέφερε τα εξής για τον προϋπολογισμό 2021 στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

«Γνωρίζουμε ότι οι ανάγκες του Πατραϊκού λαού δεν είναι όμοιες σήμερα με τις ανάγκες που είχαμε προ δεκαετίας. Οι εποχές τότε ήταν αρκετά καλές και δεν υπήρχε καμία αναγκαιότητα να ψηφίσουμε μειώσεις στα τέλη. Άλλωστε οι ανταποδοτικές υπηρεσίες του Δήμου δεν είναι κάτι που δίνουμε από την τσέπη μας, μιας και άκουσα συναδέλφους να ισχυρίζονται με έπαρση, ότι εμείς δώσαμε χρήματα για τα σχολεία. Μα αν δεν δώσουμε στα σχολεία που πηγαίνουν τα παιδιά μας, τα παιδιά των λαϊκών τάξεων δηλαδή πού θα δώσουμε στα παιδιά της άρχουσας τάξης που πηγαίνουν στα ιδιωτικά;

Μπορούμε να διεκδικήσουμε επιπλέον χρήματα μετά τις μειώσεις που έχουν γίνει στους Δήμους από την επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό; Ποιο όμως είναι το πλάνο της δημοτικής αρχής; Αφού και στις δύο θητείες μέχρι σήμερα δεν έχει καταθέσει κανένα σχεδιασμό. Ένα πλάνο που όλοι φορείς της πόλης θα συζητήσουν και θα συναποφασίσουν για να δοθεί το πλαίσιο υπό το οποίο θα λειτουργήσουμε. Δεν έχετε καν καταθέσει το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα εδώ και 7 χρόνια. Δείχνεται μεγάλη αδυναμία και μέσα από αυτή την αδυναμία διαφαίνεται πρόθεση.

Έχω αναφερθεί συγκεκριμένα στην οικονομική επιτροπή ότι δεν εισπράττετε θεσμοθετημένους πόρους όπως τα τέλη διαφήμισης που μας δηλώνετε ότι θα εισπράξετε μόλις 8.000 ευρώ όταν προηγούμενος δήμαρχος της πόλης εισέπραττε 2 εκατομμύρια ευρώ. Από δικά σας στοιχεία που έχετε καταθέσει σε προγενέστερους προϋπολογισμούς. Ποια η σκοπιμότητα αδιαφορίας είσπραξης τελών διαφήμισης ώστε να ελαφρυνθούν οι συμπολίτες μας; Ποιες είναι οι δράσεις για την ενθάρρυνση του εθελοντισμού; Στα σχολεία, στα ερασιτεχνικά σωματεία, στους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους. Δράσεις που θα οδηγήσουν σε υγιή ανάπτυξη του χαρακτήρα των παιδιών μας.

Με τέτοιες τρόπους επεδίωκαν λύσεις οι πρώην Καλλικρατικοί δήμοι με μηδαμινό προσωπικό. Λύσεις υπάρχουν λοιπόν. Να σας θυμίσω ότι ο Δήμος Ρίου και ο Δήμος Βραχαναιίκων ούτε καρέκλες δεν είχαν όταν ιδρύθηκαν και όμως κατάφεραν να ορθοποδήσουν και να παράγουν έργο. Τρανό παράδειγμα η κ. Τογιοπούλου ως Αντιδήμαρχος Μεσσάτιδας.

Πρόσφατα έχει αναφερθεί ότι στα ανταποδοτικά υπάρχει πλεονάζον προσωπικό λόγω πρόσφατων συμβάσεων ορισμένου χρόνου Καταγεγραμμένο αυτό στην οικονομική επιτροπή. Συνεπώς με τη βοήθεια των εκατοντάδων συμβασιούχων λειτουργεί καλύτερα η καθαριότητα και στα σχολεία γίνεται αναβάθμιση αξιοποιώντας το Φιλόδημο. Τέλος θα ήθελα να σταθώ στη δημοτική ενότητα Ρίου στην οποία είμαι εκλεγμένος και εκπροσωπώ. Ο νόμος σας υποχρεώνει να αναφέρετε τις δράσεις που αφορούν τις κοινότητες σε ειδικό παράρτημα του προϋπολογισμού. Πού είναι λοιπόν αυτό το παράρτημα; Σας έχει πέσει πουθενά που δεν μπορούμε να το δούμε; Ότι παραλάβατε και αφορούσε το όραμα του πρώην Δημάρχου Ρίου κ. Λιακόπουλου, σχετικά με τη διάνοιξη της παραλιακής ζώνης απλά το έχετε καταχωνιάσει στα συρτάρια των γραφείων σας.

Δεν έχετε προχωρήσει σε καμία ενέργεια για τη διάνοιξη και την απόδοση της παραλιακής ζώνης από τη Ροδινή έως τον Καστελόκαμπο. Υπάρχουν κάποιοι λόγοι για αυτό όταν οι πράξεις έχουν ολοκληρωθεί; Θα συμφωνήσω απόλυτα με τη δήλωση του επικεφαλής μας Γιώργου Ρώρου ότι ο προϋπολογισμός που μας έχετε φέρει προς ψήφιση είναι μίζερος και πλασματικός και δεν θα τον υπερψηφίσουμε».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις