Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 Αιγιάλεια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πατρινός, μακροχρόνια άνεργος ανακάλυψε ότι το έκτακτο επίδομα από τον ΟΑΕΔ έγινε... χρέος!

Πατρινός, μακροχρόνια άνεργος ανακάλυψε ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Περιγράφει στο thebest.gr τι του συνέβη

Μπροστά σε μία τεράστια έκπληξη και μία διαπίστωση που «αγγίζει» την κοροϊδία βρέθηκε, στις αρχές Φεβρουαρίου, ένας πατρινός ο οποίος είδε πως το ποσό που έλαβε τον Δεκέμβριο ως επιδοτούμενος μακροχρόνια άνεργος από τον ΟΑΕΔ, δεν ήταν αυτό που περίμενε (δηλαδή 200 ευρώ) αλλά 100 ευρώ. Ο ίδιος αναζήτησε πού οφειλόταν το γεγονός ότι κατά την καταβολή του πρώτου μηνιάτικου το ποσό που μπήκε στο λογαριασμό του ήταν το μισό από αυτό που ήξερε ότι θα λάβει.

Πρόκειται για μία από αυτές τις περιπτώσεις όπου φαίνεται καθαρά ο «παραλογισμός» του κρατικού μηχανισμού που μερικές φορές μπορεί να σε «τρελάνει». Μετά από επικοινωνία που είχε ο πατρινός πολίτης με τον ΟΑΕΔ, μέσω e mail (δια ζώσης απαγορεύεται λόγω κορωνοϊού ενώ στα τηλέφωνα δεν απαντά κανείς, όπως αναφέρει) ενημερώθηκε πως έχει χρέος προς τον Οργανισμό, ύψους 400 ευρώ.  Για το λόγο αυτό, όπως του είπαν, θα υπάρχει «κράτηση» από το μηνιαίο επίδομα μέχρι να εξοφληθεί το χρέος.

Ποιο είναι όμως αυτό το «χρέος»;

Είναι επί της ουσίας, τα 400 ευρώ που είχε λάβει, πριν λίγο καιρό, τον Δεκέμβριο, ως έκτακτο επίδομα που δικαιούνταν ως μακροχρόνια άνεργος. Να σημειώσουμε ότι πριν από αυτό, για έναν χρόνο, λάμβανε το επίδομα που παίρνουν οι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ άνεργοι.

Όταν στην επικοινωνία που είχε με τον ΟΑΕΔ ενημερώθηκε για το «χρέος» που πριν ήταν επίδομα, ρώτησε με απορία, πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο, για να λάβει την απάντηση ότι «πρόκειται για απόφαση του Οικονομικού Τμήματος του Οργανισμού». Ο ίδιος έχει καταφύγει πλέον στο Συνήγορο του Πολίτη προκειμένου να λάβει απάντηση για το αν τα παραπάνω είναι έννομα ζητώντας του παράλληλα να παρέμβει στην περίπτωση που δεν είναι.

  • Η συνομιλία του πατρινού πολίτη με τον ΟΑΕΔ

Ακολουθεί η συνομιλία που είχε μέσω e mail o πατρινός πολίτης με υπάλληλο του ΟΑΕΔ. 

Δευτέρα, 8/2

Π.Π. :καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα. Προσπαθώ να σας βρω στο 2610 630621 που μου έδωσε κάποια - μη αρμόδια να με εξυπηρετήσει - συνάδελφός σας και είναι αδύνατον να επικοινωνήσω μαζί σας εκεί.

Σας ψάχνω - μη μπορώντας να βρω οποιονδήποτε άλλον αρμόδιο συνάδελφό σας - επειδή στην καρτέλα μου εμφανίζεται ένα ανεξήγητο «χρέος 400 ευρώ», με αποτέλεσμα, το πρόσφατα εγκριθέν Επίδομα Μακροχρόνια Ανέργων να μου καταβάλλεται «κουρεμένο» κατά 100 ευρώ - υποθέτω, μηνιαίως! (στο σημείο αυτό ο πατρινός πολίτης δίνει τα στοιχεία του). Σας παρακαλώ πολύ να ελέγξετε την καρτέλα μου και να την διορθώσετε, απαλείφοντας αυτή την περίεργη χρέωση, μια και δεν έχω, καθ' οιονδήποτε τρόπο, χρεώσει εγώ τον Οργανισμό με αυτό το ποσό των 400 ευρώ.

 Με εκτίμηση (και υπόχρεος για την - έστω και μέσω email - μέχρι τώρα επικοινωνία μας).

Τρίτη, 9/2

ΟΑΕΔ- Απάντηση: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΟΣΟΙ ΠΗΡΑΝΕ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΙΡΝΟΥ ΤΟ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΑ 400 ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ!

Τετάρτη, 10/2

Π.Π.: Μάλιστα.... Αυτό, η εξαπάτηση δηλαδή των ανέργων περί ΔΗΘΕΝ έκτακτης ενίσχυσης, σίγουρα θα ενδιαφέρει τους συντάκτες του Υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ!!!!! Δανεικά λοιπόν μας δώσανε, σε πείσμα της Κυβερνητικής εξαγγελίας!!!!! Ενημερώστε, αν θέλετε, αυτό το ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, πως ξεκινάω εκστρατεία δημοσιοποίησης αυτής της κοροϊδίας! Θα φτάσει μέχρι τη Βουλή!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις