Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: "Σαρώνουν" τα κλιμάκια για "ορθάδικα" στη Ρήγα Φεραίου - ΦΩΤΟ

Πάτρα: "Σαρώνουν" τα κλιμάκια ...

Πρόστιμα σε περιπτώσεις παράβασης

Συνεργείο ελέγχου "σαρώνει" αυτή την ώρα τη Ρήγα Φεραίου στο πλαίσιο ελέγχων στο κέντρο και όχι μόνο για την διαπίστωση τήρησης ή όχι των μέτρων για τον κορωνοϊό. Μεικτό κλιμάκιο αποτελούμενο από την Αρχή Διαφάνειας και την αστυνομία διενεργεί ελέγχους σε εμπορικά και καταστήματα take away.

Νέα μέτρα λειτουργίας τέθηκαν σε ισχύ για τις καφετέριες και τα καταστήματα εστίασης που λειτουργούν με τη μέθοδο του take away για παραλαβή τροφίμων από το κατάστημα. Πλέον απαγορεύεται η παραμονή των πελατών στον εσωτερικό αλλά ακόμα και στον εξωτερικό χώρο των επιχειρήσεων εστίασης, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού, με το μέτρο να τίθεται σε εφαρμογή και για «κίτρινες» επιδημιολογικά περιοχές. Σύμφωνα με την σχετική απόφαση «οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθ'οδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται μόνο στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών που ορίζονται στην παρούσα, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών».

Υπενθυμίζεται ότι η Πάτρα εντάσσεται στην κόκκινη ζώνη του υγειονομικού χάρτη.

Πρόστιμα στους παραβάτες

Οι παραβάτες του μέτρου, είτε πρόκειται για πελάτες είτε για ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης, θα πληρώνουν πρόστιμο, σε περίπτωση που διαπιστωθεί παράβαση. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο άρθρο 6 της ίδιας ΚΥΑ: «Παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων που παρέχουν υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), σύμφωνα με το σημείο 17 του πίνακα της παρ. 1Β του άρθρου 1. -Διοικητικό πρόστιμο τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ στην επιχείρηση/νομικό πρόσωπο -Διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ σε κάθε φυσικό πρόσωπο/πελάτη». Τα παραπάνω μέτρα τέθηκαν σε ισχύ χθες, 2 Φεβρουαρίου και θα παραμείνουν σε εφαρμογή τουλάχιστον μέχρι τα ξημερώματα της 8ης Φεβρουαρίου. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις