Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σήφης Βαλυράκης: Η λογομαχία με ψαρά, η επικίνδυνοι ελιγμοί του αλιευτικού και ο τραγικός θάνατος

Σήφης Βαλυράκης: Η λογομαχία με ψαρά, η ...

Αποκαλύψεις φωτιά

Αποκαλύψεις φωτιά για το πως χάθηκε στα νερά του Ευβοϊκού ο Σήφης Βαλυράκης. Στον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας ο οποίος περιέγραψε πως έγιναν όλα.

Γύρω στις 12.30 το μεσημέρι ένα αλιευτικό σκάφος πλησιάζει το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη και ο καπετάνιος λογομαχεί με τον πρώην υπουργό. Όταν, περνούν μερικά λεπτά ο καπετάνιος αλιευτικού αρχίζει να κάνει κύκλους γύρω από το σκάφος του Σήφη Βαλυράκη. Αυτό προκαλεί έντονο κυματισμό. Έτσι πέφτει στην θάλασσα ο Σήφης Βαλυράκης από το μπαλόνι στο οποίο κάθεται. Και χτυπιέται από μια προπέλα. Το ερώτημα είναι από ποια προπέλα; Πολύ πιθανόν να χτυπήθηκε από την προπέλα του αλιευτικού. Και όταν έπεσε στην θάλασσα ο άνθρωπος ο καπετάνιος δεν έσπευσε σε βοήθεια; Οι μαρτυρίες είναι πολύ συγκεκριμένες. 

 
Ο κ. Γιώργος Σπύρου ο οποίος είναι ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη μιλώντας στο Live News είπε: «Οι πληροφορίες που έχω συλλέξει δεν είναι μέσα από την ανακριτική διαδικασία η οποία είναι μυστική. Ο χώρος της Ερέτριας είναι πολύ μικρός και όλοι γνωρίζουν την σύνδεση που είχα με τον Σήφη. Τους προέτρεψα να μιλήσουν στις αρχές και κάποιοι από αυτούς έχουν καταθέσει. Ο Σήφης έφυγε από το σπίτι του με το φουσκωτό για να κάνει αυτό που ήξερα πάντα. Να ψαρέψει με το ψαροντούφεκό του. Εκεί τον προσέγγισε ένα επαγγελματικό αλιευτικό. Λογομάχησε μαζί του με άσχημο τρόπο. Του μίλησε άσχημα και του είπε να φύγει από την περιοχή και να μην ψαρέψει. Υπάρχει αυτόπτης που είδε όλη την σκηνή από απόσταση 500 μέτρων. Ο επαγγελματίας άρχισε να περιφέρεται γύρω από τιο σκάφος κυκλικά και να εκφράζει επιθετική συμπεριφορά. Η συμπεριφορά του αυτή προκάλεσε την πτώση του Σήφη από το σκάφος και μάλιστα επειδή ο Σήφης είχε βάλει την προσω ταχύτητα για να τον αποφύγει το φουσκωτό συνέχισε να κινείται ευθεία γιατί είχε μικρή ταχύτητα και δεν μπορούσε λόγω του κυματισμού να πάει πιο γρήγορα. Δεν είναι δυνατόν να τον χτύπησε η προπέλα του σκάφους του. Η πτώση του ήταν ανάλογη με αυτή των βατραχανθρώπων. Έφυγε δεξιά. Είναι αδύνατον να έχει χτυπηθεί από την δική του προπέλα». 

Και συνεχίζει: «Προφανώς ο επαγγελματίας ο οποίος έκανε αυτούς τους κύκλους μάλλον δεν αντιλήφθηκε την πτώση. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ηθελημένα τον πάτησε. Βλέποντας όμως το σκάφος του Σήφη να κινείται χωρίς επιβάτη είναι βέβαιο ότι κατάλαβε ότι προκάλεσε ένα ατύχημα. Ότι υπήρχε άνθρωπος στην θάλασσα. Και προφανώς θα είδε και τον Σήφη σε άσχημη κατάσταση αιμόφυρτο».

Στο ερώτημα αν έχει εντοπιστεί ο κυβερνήτης του αλιευτικού είπε «Όχι ακόμα. Υπάρχουν και άλλοι μάρτυρες. Ο αυτόπτης βλέποντας το συμβάν δεν μπόρεσε να υποθέσει εξαρχής ότι υπήρξε δυστύχημα. Είδε το σκάφος του Σήφη να φεύγει προς μια κατεύθυνση και το άλλο προς άλλη κατεύθυνση και υπέθεσε ότι έληξε το συμβάν. Μόλις είδε το βράδυ τις ειδήσεις κατάλαβε τι έχει γίνει και έσπευσε να καταθέσει. Ξέρει τα χαρακτηριστικά του σκάφους. Είναι ένα αλιευτικό μέσου μήκους περίπου 8 μέτρα. Είναι θέμα χρόνου να βρεθεί ο δράστης και τον καλώ να προσέλθει αυτόβουλα να αναλάβει τις ευθύνες του και να δώσει τέλος στο μαρτύριο της οικογένειας». 


Στο ερώτημα γιατί έγινε καυγάς είπε ότι υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες ψαράδες που θεωρούν την θάλασσα ιδιοκτησία τους και ενοχλούνται από τους ερασιτέχνες και κυρίως τους δύτες. Πιστεύω ότι ο Σήφης Βαλυράκης του είπε ότι ασκεί το νόμιμο δικαίωμά του. 

 

Τηλεφωνική επικοινωνία Πλακιωτάκη με την σύζυγο Βαλυράκη 
Τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει εξονυχιστικός έλεγχος στην υπόθεση του θανάτου του συζύγου της, εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τη σύζυγο του Σήφη Βαλυράκη, Μίνα.

Ο κ. Πλακιωτάκης είπε επίσης ότι η εμπειρία του Λιμενικού Σώματος σε τέτοιες υποθέσεις ναυτικών δυστυχημάτων είναι πάρα πολύ μεγάλη και ό,τι υπάρξει σχετικά με την υπόθεση να είναι βέβαιη πως θα αποκαλυφθεί.

Νωρίτερα σε επιστολή της προς τον υπουργό Ναυτιλίας, η Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη είχε αναφέρει ότι υπάρχουν στοιχεία και μαρτυρίες για εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους στο δυστύχημα του συζύγου της, ζητώντας άμεσα ενέργειες ώστε οι έρευνες να επισπευσθούν.

«Οι άνθρωποι στη μικρή κοινωνία της Ερέτριας μιλούν και ίσως καταθέτουν στην τοπική αρχή στοιχεία για την εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους, που σημαίνει ότι είναι ισχυρή, αν όχι βεβαία την εκδοχή της ανθρωποκτονίας», τόνισε στην επιστολή της και πρόσθεσε: «Σας ζητούμε να ενεργήσετε άμεσα έτσι ώστε οι έρευνες να επισπευσθούν για να μην επικρατήσει η λήθη και η συγκάλυψη».

Έχουν συλλέξει δείγματα από την προπέλα
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρχές ήδη έχουν συλλέξει δείγματα από την προπέλα του σκάφους του πρώην υπουργού και αν τελικά δεν βρεθεί το δικό του DNA τότε θα θεωρείται βέβαιο ότι δεν ήταν η κακιά η ώρα αλλά εμπλέκεται στον θάνατό του το άλλο σκάφος. 

Τι έδειξε η ιατροδικαστική έρευνα 
Αποκαλυπτικά είναι τα όσα «είδε» ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς κατά τη νεκροψία – νεκροτομή που έγινε στον πρώην υπουργό, Σήφη Βαλυράκη.

Στην ιατροδικαστική εξέταση που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι ο κ. Καλογριάς τόνισε στο newsit.gr ότι με τις βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ο Σήφης Βαλυράκης δεν είχε καμία τύχη να ζήσει καθώς από το χτύπημα της προπέλας έφερε και βαθύ τραύμα στο λαιμό, στην αριστερή πλάγια τραχηλική χώρα.

Ωστόσο, όπως είπε, ανιχνεύτηκε νερό στους πνεύμονές του, καθώς δεν είχε καταλήξει ακόμη από τα βαριά χτυπήματα.

Ο άτυχος πρώην υπουργός που ήταν δεινός ψαροντουφεκάς φέρει μικρό τραύμα στο δείκτη και τον αντίχειρα του αριστερού του χεριού. 

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις