Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Υπεραιωνόβια ελιά από την Αχαϊα ταξίδεψε και... κατοικεί πλέον στην Πετρούπολη Αττικής

Υπεραιωνόβια ελιά από την Αχαϊα ταξίδεψε...

Είχε ξεριζωθεί από την ΕΡΓΟΣΕ λόγω των σιδηροδρομικών έργων

Μια υπεραιωνόβια ελιά 400 ετών από την Αχαϊα, η οποία ξεριζώθηκε λόγω των σιδηροδρομικών έργων που γίνονται στην περιοχή και η οποία δεν κόπηκε από την ΕΡΓΟΣΕ βρήκε το σημείο που θα συνεχίσει τον… βιο της στο χρόνο.

Η ΕΡΓΟΣΕ, πάντα πριν ξεριζώσει υπεραιωνόβια δέντρα, καλεί τους δήμους κυρίως αστικών περιοχών, να ανταποκριθούν στη μεταφύτευσή της. Είναι μια γενικότερη πρωτοβουλία της ΕΡΓΟΣΕ κι ένα πρόγραμμα μεταφύτευσης που ενεργοποιεί όταν οι εργασίες της για τις διαδρομές των ελληνικών σιδηροδρόμων «πέφτουν» πάνω σε υπεραιωνόβια δέντρα, που δεν πρέπει να χαθούν.

Ο δήμος Πετρούπολης ήταν από αυτούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, η δημοτική Αρχή βρήκε και το κατάλληλο σημείο κι έτσι με δαπάνη του Πράσινου Ταμείου και στο πλαίσιο της συνεργασίας τους για τη διάσωση και μεταφύτευση ελαιόδεντρων που προέρχονται από απαλλοτριώσεις εκτάσεων για την κατασκευή έργων, η ΕΡΓΟΣΕ την έφερε στην Αττική και τη μεταφύτευσε. Πλέον η ελιά θα ριζώσει στα χώματα του αθηναϊκού δήμου και πιο συγκεκριμένα θα στολίζει ένα από τα κεντρικά παρτέρια στην πλατεία Ηρώ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις