Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ώρα Πατρών: Με κοινωνική ευαισθησία

Ώρα Πατρών: Με κοινωνική ευαισθησία

Προτάσεις της Ώρας Πατρών στον ΚΟΔΗΠ

Η Δημοτική παράταξη Ώρα Πατρών καταθέτει με επιμονή συνεχώς προτάσεις για τον Κοινωνικό Οργανισμό που καλείτε, να παίξει σημαντικό ρολό εν μέσω πανδημίας. Παράλληλα  κατέθεσε στην Δημοτική Αρχή, δέσμη προτάσεων για την Δομή Αστέγων του Κοινωνικού Οργανισμού.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Η Δομή Αστέγων δεν πρέπει, να εξελιχθεί σε μια αποστειρωμένη και κλειστή υπηρεσία, αλλά σε μια ζώσα μονάδα που δέχεται κάθε άνθρωπο που σέβεται τους κανόνες συμβίωσης που έχουν οριστεί.

Για αυτό ο εκπρόσωπός μας στη Δομή Γρηγόρης Μαρκέτος, μαζί με τον ακτιβιστή ανθρώπινων δικαιωμάτων, τελειόφοιτο Πολιτικών Επιστημών και έγκλειστο στις φυλακές Κορυδαλλού Βασίλη Δημάκη, επεξεργάστηκαν ένα κείμενο με το οποίο ζητάμε να δέχεται η Δομή, χρήστες ουσιών και αλκοόλ, εφόσον αυτοί δεν δημιουργούν προβλήματα. Είναι μια ομάδα ανθρώπων που κατ’ εξοχήν χρήζει συμπαράστασης βοήθειας, αλληλεγγύης και όχι περαιτέρω περιθωριοποίησης, ώστε να καταστεί δυνατή η επανένταξη τους στο κοινωνικό σύνολο. Αυτό είναι το χρέος μιας ευαίσθητης και πολιτισμένης κοινωνίας να δίνει σε όλους δεύτερη ευκαιρία και να βοηθά στην επανένταξη τους.

Ζητήσαμε ακόμα την φιλοξενία για λίγες μέρες στη Δομή, όσων ανθρώπων απαιτείται η απομόνωση λόγω επαφής με περιστατικό Covid-19 ή επέστρεψαν από το εξωτερικό ή έχουν θεραπευτεί μέχρι να αρνητικοποιηθεί το τεστ.

Στην πρόταση αυτή μας βοήθησε ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Αντώνης Γαζάκης (η Πόλη Ανάποδα). Οι οδηγίες που δίνονται στις περιπτώσεις που προαναφέραμε είναι η απομόνωση, πράγμα που δεν είναι εφικτό για οικογένειες που ζουν σε μικρά διαμερίσματα, ούτε πάλι είναι λογικό να ζητάμε από την απομακρυσμένη Πολιτεία να δημιουργηθούν τέτοιες δομές χωρίς να βοηθάμε εμείς οι ίδιοι σαν η κοντινότερη μορφή εξουσίας στον πολίτη στη λύση του η πολιτεία έχει χρέος να ισχύει οικονομικά και  με προσωπικό αυτές τις δομές.

Ελπίζουμε τα θέματα αυτά να επιλυθούν άμεσα και να μην τεθούν στο αρχείο ή κάτω από το χαλί όπως λέει ο Λαός μας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις