Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Διαφωνεί η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών με την ίση μεταχείριση αποφοίτων των ΑΕΙ με των κολεγίων

Διαφωνεί η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Π...

Εξ αποστάσεων στο μεταξύ, αποφασίστηκε να γίνει λόγω της πανδημίας, η εξεταστική του χειμερινού εξεμήνου 2020-2021

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών με ομόφωνη απόφαση στη συνεδρίαση της 14ης Ιανουαρίου 2021 εκφράζει τη διαφωνία της με τη νομοθέτηση από το Υπουργείο Παιδείας βάσει της οποίας παρέχεται η δυνατότητα εγγραφής των αποφοίτων Κολεγίων από τα Επιμελητήρια (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας - Τ.Ε.Ε., Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας - ΓΕΩΤ.Ε.Ε. και Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Ο.Ε.Ε) και μάλιστα χωρίς εξετάσεις, όπως συμβαίνει με τους αποφοίτους των Ελληνικών ΑΕΙ, προκειμένου να ασκήσουν το επάγγελμα του Μηχανικού, Γεωτεχνικού και Οικονομολόγου στην Ελλάδα.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα τόσο για την επιλεκτική ευαισθησία της Ελληνικής Πολιτείας ως προς την εναρμόνιση με τις Κοινοτικές Οδηγίες, όσο και για την υποβάθμιση του επιστημονικού κύρους των Μηχανικών, Γεωτεχνικών και Οικονομολόγων και την υποτίμηση των τίτλων σπουδών των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και μάλιστα αιφνιδιαστικά χωρίς προηγούμενη διαβούλευση. Δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε τη δημόσια, δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση, το ενιαίο αδιάσπαστο πενταετές δίπλωμα μηχανικού και γεωπόνου και τις διεθνώς αναγνωρισμένες καλές πρακτικές του κλάδου που απαιτούν σπουδές μεταπτυχιακού επιπέδου για την απονομή της άδειας άσκησης του επαγγέλματος του Μηχανικού, τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση της Συγκλήτου.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών καλεί τέλος το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να αποσύρει την εν λόγω διάταξη και δηλώνει ότι θα συνεργαστεί με τα Επιμελητήρια (Τ.Ε.Ε., ΓΕΩΤ.Ε.Ε. και Ο.Ε.Ε) σε όλες τις ενέργειες που θα αναλάβουν για να μην προχωρήσει η εγγραφή των αποφοίτων Κολλεγίων στα επιμελητήρια μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ Η ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ

Στο μεταξύ η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών, στην υπ' αριθ. 180/29.12.2020 έκτακτη συνεδρίασή της, αφού έλαβε υπόψη την εισήγηση του Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών και Διεθνών Θεμάτων Καθηγητή Δ. Μαντζαβίνου, την τρέχουσα υγειονομική κρίση, τις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας Covid-19, καθώς και τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις, και κατόπιν διεξοδικής συζήτησης, αποφάσισε ομόφωνα τη διεξαγωγή των εξ αποστάσεως εξετάσεων κατά την εξεταστική περίοδο χειμερινού εξαμήνου του Ακαδημαϊκού έτους 2020-2021.

https://www.upatras.gr/el/node/9793

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις