Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Περισσότεροι από 40 μετασεισμοί μετά τις χθεσινές δονήσεις στη Δυτική Ελλάδα- Τσελέντης: "ντόμινο" χωρίς ανησυχία

Περισσότεροι από 40 μετασεισμοί μετά τις...

Στο ρυθμό των ρίχτερ η βραδιά

Περισσότερες από 40 δονήσεις, που εντάσσονται στη μετασεισμική δραστηριότητα καταγράφηκαν από τα μεσάνυχτα μέχρι το πρωί στην περιοχή μεταξύ Αιγίου και Ναυπάκτου. Ο μεγαλύτερος μετασεισμός καταγράφηκε στα 4,4 Ρίχτερ και ο μικρότερος στα 2,5 Ρίχτερ.

Εννέα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα είχαμε τον ισχυρό σεισμό των 4,7 βαθμών Ρίχτερ, ενώ το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο δίνει τη δόνηση 5,1 ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού, ήταν 32 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πάτρας και 16 χιλιόμετρα από το Αίγιο. Το εστιακό βάθος ήταν 4 χιλιόμετρα.

 

 

Τσελέντης για σεισμό στη Ναύπακτο: «Δύσκολη νύχτα για κατοίκους, δεν ανησυχούμε»

Ο Ακης Τσελέντης μίλησε στην «Ωρα Ελλάδος» για την έντονη σεισμική δραστηριότητα που ακολούθησε τον κύριο κατά τα φαινόμενα σεισμό τα ξημερώματα στη Ναύπακτο και κράτησε σε αγωνία τους κατοίκους μέχρι το πρωί καθώς καταγράφηκαν εκατοντάδες μετασεισμοί, πολλοί εκ των οποίων έγιναν ιδιαίτερα αισθητοί. Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ήταν καθησυχαστικός, καθώς «το ίδιο είχε γίνει και πριν από 20 μέρες. Είναι πάρα πολλά τα ρήγματα στην περιοχή, αλλά δίνουν τέτοιους σεισμούς αυτών των μεγεθών. Εγινε ένα μικρό ντόμινο μετά με εκατοντάδες μετασεισμούς Το κακό είναι ότι τα ρήγματα βρίσκονται κοντά σε αστικά κέντρα (Πάτρα, Ναύπακτο) κι αυτό προκαλεί δυσφορία στους κατοίκους ειδικά τη νύχτα, που υπήρχε μεγάλη ανησυχία» τόνισε.

Ο κ. Τσελέντης πρόσθεσε πως: «Η μετασεισμική ακολουθία είναι ικανοποιητική. Τώρα που βλέπω μεγάλη πληθώρα μετασεισμών έχω ησυχάσει, αλλά δεν υπάρχει μετατόπιση των επικέντρων σε άλλες περιοχές. Δεν έχουμε μετατόπιση προς την περιοχή του ρήγματος του Αιγίου, των Αλκυονίδων, αλλά και ανατολικότερα, και δεν ανησυχούμε» κατέληξε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις