Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: 15 σεισμοί σε λίγες ώρες- 4,7 ρίχτερ ο μεγαλύτερος

Δυτική Ελλάδα: 15 σεισμοί σε λίγες ώρες-...

Απανωτές ισχυρές σεισμικές δονήσεις με επίκεντρο κοντά στη Ναύπακτο ταρακούνησαν την Πάτρα. Αισθητές σε Ιόνια νησιά, μέχρι και την Αθήνα.

Έντονη η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας το βράδυ της Τρίτης, με επίκεντρο την παράλια περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και της Φωκίδας. Σε λιγότερες από 2 ώρες, μεταξύ 12:00 και 02:00 π.μ. σημειώθηκαν στην περιοχή 15 σεισμοί, εκ των οποίων οι μεγαλύτεροι, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest έγιναν αισθητοί σε Ιόνια Νησιά και Αθήνα!

Μάλιστα, οι 3 από αυτούς "κούνησαν" αρκετά την ευρύτερη περιοχή. Ο πρώτος, ο οποίος ήταν ο πιο ισχυρός τόσο σε ένταση όσο και σε διάρκεια, είχε σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση που παρουσιάζει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο μέγεθος 4,7 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ (ενώ το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο δίνει η δόνηση 5,1 ρίχτερ) και επίκεντρο 16 Χλμ. Βόρεια του Αιγίου, στο χωριό Σεργούλα Φωκίδας.

Στο αμέσως επόμενο σύντομο διάστημα, σημειώθηκαν ακόμα 5 σεισμοί, μεγέθους από 2,5-2,9 ρίχτερ, έως ότου στις 12:30 ήρθε νεα μεγάλη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 ρίχτερ, με επίκεντρο 16 Χλμ. Βόρεια του Αιγίου.

Οι δονήσεις στην περιοχή δεν έπαψαν, καθώς από την ώρα εκείνη έως και τις 02:00, πραγματοποιήθηκαν ακόμα 9 σεισμοί, με τον μεγαλύτερο να καταγράφεται λίγο μετά τη 01:00 π.μ., με μέγεθος 3,3 ρίχτερ και επίκεντρο 13 Χλμ. Ανατολικά της Ναυπάκτου.

"Το βράδυ θα καταλάβετε πολλούς αλλά θα είναι μικροί"

Μάλιστα, με ανάρτηση του ο γνωστός σεισμολόγος Άκης Τσελέντης εξήγηγε προς τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας θα καταλάβουν πολλού ακόμα μικρούς σεισμούς καθώς το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις