Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σεισμοί: Ξαγρύπνησαν στο δρόμο στη Δυτική Ελλάδα - Μικροζημιές από τις δονήσεις

Σεισμοί: Ξαγρύπνησαν στο δρόμο στη Δυτικ...

Καθησυχάζουν οι σεισμολόγοι

Νύχτα ανησυχίας η χθεσινή για τους κατοίκους της Αχαϊας και της Αιτωλοακαρνανίας μετά τις αλλεπάλληλες μεταμεσονύχτιες ισχυρές σεισμικές δονήσεις δονήσεις που καταγράφηκαν στην περιοχή.

Σε λιγότερες από 2 ώρες, μεταξύ 12:00 και 02:00 π.μ. σημειώθηκαν στην περιοχή 15 σεισμοί, εκ των οποίων οι μεγαλύτεροι, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest έγιναν αισθητοί σε Ιόνια Νησιά και Αθήνα!

Μάλιστα, οι 3 από αυτούς "κούνησαν" αρκετά την ευρύτερη περιοχή. Ο πρώτος, ο οποίος ήταν ο πιο ισχυρός τόσο σε ένταση όσο και σε διάρκεια, είχε σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση που παρουσιάζει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο μέγεθος 4,7 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ (ενώ το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο δίνει η δόνηση 5,1 ρίχτερ) και επίκεντρο 16 Χλμ. Βόρεια του Αιγίου, στο χωριό Σεργούλα Φωκίδας.

 

Λεκκας: Καμία ανησυχία

Για την επικινδυνότητα των σεισμών μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο καθηγητής Διαχείρισης φυσικών καταστροφών του πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιος Λέκκας.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, το μέγεθος των σεισμών δεν είναι ανησυχητικό, καθώς η περιοχή δε βγάζει μεγάλη σεισμούς. Ωστόσο, αναμένονται σεισμοί μικρότερου μεγέθους, οι οποίοι δεν αποτελούν κίνδυνο.
 

Πετάχτηκαν στο δρόμο στην Πάτρα, έπεσε μάντρα στο Μοναστηράκι

Παρά το προχωρημένο της ώρας, η ένταση των σεισμών μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης σήκωσε κάποιους από τα κρεβάτια τους και τους έβγαλε σε αυλές και δρόμους μέχρι να περάσουν τα πρώτα λεπτά της ανησυχίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες σημειώθηκε μικρή κατολίσθηση στην Εθνική Οδό Ναυπάκτου – Ιτέας, κοντά στην περιοχή του Μαραθιά, χωρίς πάντως να κλείσει ο δρόμος, ενώ έπεσε μάντρα σπιτιού στο Μοναστηράκι Δωρίδας.

Έπεσε αποθήκη από τον σεισμό στην Δάφνη Ναυπακτίας

Με το πρώτο φως της ημέρας είχαμε μικροζημιές όπως κατολισθήσεις σε δρόμους στην ορεινή Ναυπακτία. Επίσης είχαμε και μια πτώση αποθήκης στην Δάφνη Ναυπακτίας με τα συνεργεία του Δήμου Ναυπακτίας να σπεύδουν στο σημείο για καθαρίσουν το σημείο. Δείτε τις εικόνες από το nafpaktianews

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις