Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ν. Ηλιόπουλος: Ψέματα και σιωπές από μία κυβέρνηση χωρίς σχέδιο

Ν. Ηλιόπουλος: Ψέματα και σιωπές από μία...

"Ο κ. Μητσοτάκης αντί για συνεννόηση επιλέγει ακόμα μια φορά την αντιπαράθεση" σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

«Ψέματα και σιωπές από μία κυβέρνηση χωρίς σχέδιο», σχολιάζει ο Νάσος Ηλιόπουλος, απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Χρήστο Ταραντίλη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει ότι ενώ ο κ. Τσίπρας σήμερα «απηύθυνε ύστατη πρόταση συνεννόησης προκειμένου η χώρα να αποκτήσει σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας», ο κ. Μητσοτάκης «αντί να την υιοθετήσει και να συγκαλέσει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, παρουσία και επιστημόνων της Επιτροπής, απαντά με διεξαγωγή συζήτησης στη Βουλή». «Αντί για συνεννόηση επιλέγει ακόμα μία φορά την αντιπαράθεση. Θα την έχει και θα είναι οξεία. Όπως θα έχει και την αποκλειστική ευθύνη για ό,τι συμβεί από εδώ και στο εξής», σημειώνει.

«Ο κ. Ταραντίλης πρέπει να κατανοήσει ότι η θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου απαιτεί γνώση των δεδομένων και τεκμηριωμένες απαντήσεις, ιδιαίτερα όταν απευθύνεται στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εκτός εάν επιθυμεί να ακολουθήσει το παράδειγμα του προκατόχου του που μία στις δύο απαντούσε με ψεύδη και συκοφαντίες», σχολιάζει ο κ. Ηλιόπουλος. Ειδικότερα αναφέρει ότι την «κοινή ευρωπαϊκή συμφωνία» που επικαλείται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «την έχει ήδη καταστρατηγήσει η Γερμανία, εξασφαλίζοντας επιπλέον 30 εκατ. εμβόλια για τους πολίτες της, πέρα από αυτά που θα πάρει από την ΕΕ». «Εκτός εάν θεωρεί πως η Γερμανία δεν είναι στην ΕΕ», προσθέτει. «Του θυμίζουμε επίσης πως το σύνολο των επιστημόνων ζητούν από την αρχή της πανδημίας συνταγογράφηση και μαζικά δωρεάν τεστ για το σύνολο του πληθυσμού», συνεχίζει, αναφέροντας ότι «η κυβέρνηση αντί αυτού, αφού μετέτρεψε για 8 μήνες το τεστ σε πολύτιμο και απλησίαστο αγαθό για χιλιάδες οικογένειες, με αποτέλεσμα να μην έχουν οι επιστήμονες εικόνα της διασποράς, τώρα κάνει λοταρία για λίγους τυχερούς, ενώ το τελευταίο διάστημα έχει ελαχιστοποιήσει τα τεστ που γίνονται καθημερινά».

Σε ό,τι αφορά στην εξασφάλιση της πατέντας του εμβολίου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «ο κ. Τσίπρας ζήτησε σήμερα η χώρα να πάρει συγκεκριμένη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία, δεν ζήτησε να μας πει ο κ. Μητσοτάκης τη θέση του. Είναι πρωθυπουργός και όχι αρθρογράφος».

Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρει, τέλος, πως «το μόνο που δεν μας προκαλεί εντύπωση είναι η σιωπή του για το αίτημα ενίσχυσης του ΕΣΥ με επίταξη των ιδιωτικών κλινικών. Ακόμα και μέσα στην πανδημία η κυβέρνηση στηρίζει τα ιδιωτικά συμφέροντα στο χώρο της υγείας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις