Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Άνοιξη μέχρι την ερχόμενη Τρίτη - Στους 23 βαθμούς η θερμοκρασία στην Πάτρα

Άνοιξη μέχρι την ερχόμενη Τρίτη - Στους ...

Θερμή εισβολή

Βαθμιαία άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία προς το τέλος της εβδομάδος και θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα για την εποχή. Το αίτιο που θα προκαλέσει την άνοδο της θερμοκρασίας οφείλεται στην επικράτηση νοτίων ανέμων και στην μεταφορά θερμών αερίων μαζών από την Αφρική προς την χώρα μας.

Στην Πάτρα σύμφωνα με το meteo.gr η θερμοκρασία από την Παρασκευή στη μέγιστη τιμή της θα φθάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου και σταδιακά μέχρι την Κυριακή θα αγγίξει τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Η εντονότερη θερμή μεταφορά θα φανεί περισσότερο την Κυριακή καθώς οι αέριες μάζες στις κατώτερες στάθμες της ατμόσφαιρας στην στάθμη των 850 hPa θα πλησιάζουν την χώρα μας.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές να ξεπεράσει τους 20 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη τοπικά ο υδράργυρος θα φτάσει τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου , όπως δείχνουν τα προγνωστικά δεδομένα από την ΕΜΥ.

Την Κυριακή πάντως στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα στα κεντρικά και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχει συννεφιά με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Γρήγορα όμως στα δυτικά τα φαινόμενα θα σταματήσουν και στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Τη Δευτέρα Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Όμως από την Τρίτη και μετά θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και υπάρχει τάση σημαντικής πτώσης της θερμοκρασίας στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος.

Οι αβεβαιότητες για τόσες μέρες μετά είναι μεγάλες σε ότι αφορά στην πτώση της θερμοκρασίας, ενώ αντίθετα η μεγάλη άνοδος της θερμοκρασίας στα νότια την ερχόμενη Κυριακή είναι σχεδόν σίγουρη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις