Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Διεθνής διασυρμός μέσω του Reuters: Κράτος εν κράτει η εκκλησία στην Ελλάδα

φωτο eurokinissi

φωτο eurokinissi

Άρθρο καταπέλτης

Σε κάθε άκρη του κόσμου σήμερα, Τετάρτη 06.01.2021, ανήμερα τα Θεοφάνεια, έφτασε η  "χάρη" της Ελλάδας μέσα από ένα άρθρο – κόλαφο του Reuters, το οποίο περιγράφει καρέ – καρέ τα όσα έγιναν από το πρωί της ημέρας στην χώρα μας.

Και μόνο ο τίτλος της ανταπόκρισης από την Ελλάδα τα λέει όλα: «“Κανένας Νόμος δεν μας δεσμεύει”: Έλληνες Χριστιανοί αψηφούν την απαγόρευση λόγω κορονοϊού για τα Θεοφάνεια».

Το Reuters ξεκινά λέγοντας πως οι Χριστιανικές Εκκλησίες της Ελλάδας έκαναν λειτουργίες για τα Θεοφάνεια αψηφώντας ανοιχτά τους κυβερνητικούς περιορισμούς λόγω κορvνοϊού, αλλά και την έκκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη στους ιερείς να δώσουν το καλό παράδειγμα εν μέσω της πανδημίας που έχει κοστίσει την ζωή περισσότερων από 5.000 Ελλήνων πολιτών.

«Οι κρατικές εντολές είναι ένα πράγμα και η πίστη ένα άλλο» λέει η 38χρονη Σταυρούλα, βγαίνοντας από την πρωινή λειτουργία σε μια εκκλησία κοντά στην Αθήνα. «Κανένας νόμος δεν μπορεί αν μας επιβάλλει το τι θα κάνουμε», συμπληρώνει.

Το Reuters συνεχίζει λέγοντας πως αστυνομικοί βρίσκονταν έξω από αρκετές εκκλησίες, αλλά τόνιζαν πως δεν ανακατεύονται με καταστάσεις σαν αυτή και πως θα χρησιμοποιούσαν “ήπια” μέτρα για να πείσουν τους πιστούς να μην συνωστίζονται στους ναούς.

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για «απροθυμία της συντηρητικής κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη να συγκρουστεί με την Ορθόδοξη Εκκλησία που έχει επιρροή και παίζει κεντρικό ρόλο στην δημόσια ζωή της Ελλάδας» και υπενθυμίζει πως την Κυριακή η κυβέρνηση επέβαλλε πιο αυστηρά μέτρα στο ήδη εν ισχύ lockdown, απαγορεύοντας την παρουσία πιστών στις Εκκλησίες.

Και συνεχίζει το Reuters: «Την Δευτέρα, σε μια σπάνια μορφή διαφωνίας από τις Εκκλησιαστικές Αρχές που κατά ένα μεγάλο ποσοστό έχουν σεβαστεί τους περιορισμούς κατά του κορονοϊού, η Ιερά Σύνοδος ειδοποίησε την κυβέρνηση πως δεν υπάρχει αιτιολόγηση για να εμποδιστούν οι λειτουργίες για τα Θεοφάνεια».

Στην συνέχεια το ειδησεογραφικό δίκτυο αναφέρεται στο ότι τελικά… έγινε ο αγιασμός των υδάτων και η ρίψη του Σταυρού στον Πειραιά, φιλοξενώντας μάλιστα δηλώσεις ακόμη μιας πιστής, της Σουζάνας Μουστέλογλου, η οποία δήλωσε: «Αν ένας ιερέας πάει με έναν κληρικό να κάνουν τον αγιασμό των υδάτων χωρίς να είναι κανένας άλλος παρών, τότε ποιο είναι το πρόβλημα; Ποιος θα είχε θέμα;».

 

πηγή newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις