Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

13 μέρες πριν την Τελετή Έναρξης και το καρναβάλι δεν ... αρχίζει

Στιγμιότυπα από την άτυπη παρέλαση καρνα...

Στιγμιότυπα από την άτυπη παρέλαση καρναβαλιστών στην Πάτρα, το 2020- Φωτ.:Eurokinissi

Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Υπό άλλες συνθήκες η Πάτρα, η «βασίλισσα» του Καρναβαλιού θα ετοιμαζόταν να φορέσει τα γιορτινά της

Στο Καρναβάλι ταξιδεύει η σκέψη των καρναβαλιστών της Πάτρας. Αν δεν βρισκόμασταν εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού η «βασίλισσα» του Καρναβαλιού θα ετοιμαζόταν για την έναρξη του. Χρώμα, κέφι, χορός, έμπνευση και δημιουργία θα πλημμύριζαν την πόλη για μήνες, μέχρι την κορύφωση των εκδηλώσεων με τις μεγάλες παρελάσεις.

Ο Δήμος Πατρέων εδώ και αρκετό καιρό έχει ανακοινώσει ότι δεν θα γίνουν καρναβαλικές εκδηλώσεις με τον τρόπο που τις ξέρουμε. Ωστόσο όπως ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr η πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού, Ήρα Κουρή, υπάρχει από τον Δήμο Πατρέων ένας σχεδιασμός για ένα «διαφορετικό» Πατρινό Καρναβάλι, προσαρμοσμένο στις συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία. Αυτός ο σχεδιασμός θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.

«Όπως έχουμε πει φέτος δεν θα γίνουν για το Καρναβάλι ανοιχτές εκδηλώσεις και παρελάσεις. Το Καρναβάλι όμως δεν θα νεκρώσει. Θα γίνουν πολιτιστικά δρώμενα και καρναβαλικές εκδηλώσεις οι οποίες θα προβληθούν διαδικτυακά και τηλεοπτικά. Καρναβάλι σημαίνει χαρά, χορός, ξεγνοιασιά. Αυτά δεν θα τα γευτούμε φέτος, σεβόμενοι τη δημόσια υγεία, Συνδέουμε όμως tτο Καρναβάλι τις τέχνες και τον πολιτισμό και παράλληλα φτιάχνουμε τα θεμέλια για το Καρναβάλι του 2022» αναφέρει η κα Κουρή.

Να σημειώσουμε ότι είναι η δεύτερη φορά που η Πάτρα δε θα ζήσει το Καρναβάλι της. Όταν το 2020 ο κορωνοϊός εμφανίστηκε στην Ελλάδα, κανείς δεν πίστευε ότι το Καρναβάλι θα ακυρωθεί, κι όμως έγινε. Ωστόσο αρκετοί καρναβαλιστές φόρεσαν τις αποκριάτικες στολές τους και βγήκαν στους δρόμους να χορέψουν. Φέτος, το Καρναβάλι του 2021, ο κορωνοϊός, όπως όλα δείχνουν, θα είναι εδώ και η Πάτρα δεν θα ζήσει, ούτε τώρα, το Καρναβάλι της όπως εκείνη ξέρει. 

Το πνεύμα και η χαρά δε φυλακίζονται- Οι καρναβαλιστές πρέπει να δράσουν

«Εάν ελαφρύνει λίγο το κλίμα σε επίπεδο πανδημίας, οι πατρινοί καρναβαλιστές πρέπει να δράσουν. Δεν φυλακίζονται το πνεύμα και η χαρά. Θα ήθελα για παράδειγμα να βγω για τον περίπατο μου, με ασφάλεια, φορώντας ένα καπέλο ή παρουσιάζοντας μία καρναβαλική ιδέα. Και θα χαρώ να δω κι άλλους να το κάνουν» λέει στο thebest.gr η καρναβαλίστρια Βικτωρία Αγγελοπούλου.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για το Καρναβάλι. Σαν παρέες οι καρναβαλιστές σίγουρα θα βρουν τρόπους να κάνουν πράγματα με ασφάλεια, όμως προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Σίγουρα όταν υπάρχει το «μικρόβιο» του Καρναβάλι, σε βάζει σε σκέψεις, ειδικά τέτοιες ημέρες που υπό άλλες συνθήκες θα ετοιμαζόμασταν για την έναρξη του Καρναβαλιού. Υπάρχει ανάγκη», αναφέρει και η καρναβαλίστρια Νάντια Κωνσταντινίδη μιλώντας στο thebest.gr, τονίζοντας ότι θα βοηθούσαν εναλλακτικοί τρόποι να γιορταστεί το καρναβάλι, χωρίς συνωστισμό και κίνδυνο εν μέσω κορωνοϊού.  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις