Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο πολυαναμενόμενος ανασχηματισμός κατέληξε σε έξοδο Θεοδωρικάκου και Βρούτση

Ο πολυαναμενόμενος ανασχηματισμός κατέλη...

Και στην υφυπουργοποίηση κάποιων λίγων νέων βουλευτών

Χωρίς θεαματικές αλλαγές αποδείχτηκε ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης αφού εκτός του κυβερνητικού σχήματος τέθηκαν ο Τάκης Θεοδωρικάκος, Υπουργός Εσωτερικών μέχρι πρότινος και ο Γιάννης Βρούτσης ο οποίος ήταν Υπουργός Εργασίας. Στις θέσεις τους μετακινήθηκαν αντιστοίχως ο Μάκης Βορίδης και ο Κωστής Χατζηδάκης. Παράλληλα θέσεις υφυπουργών ανέλαβαν  λίγοι νέοι βουλευτές ενώ εκτός κυβερνητικού σχήματος παραμένουν μετά τον ανασχηματισμό  βουλευτές της ΝΔ στην Αχαΐα και την Ηλεία.

Ωστόσο από τη Δυτική Ελλάδα στη νέα σύνθεση της κυβέρνησης εντάχθηκε ο Αιτωλοακαρνάνας Σπήλιος Λιβανός ο οποίος είναι ο νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Tα βασικά υπουργεία όπως αυτά των Οικονομικών, Εξωτερικών, Άμυνας Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Παιδείας έμειναν ίδια με κάποιες  αλλαγές μόνο στο υπουργείο Παιδείας στους υφυπουργούς.  

 
Τα νέα πρόσωπα
Από τα νέα πρόσωπα που μπαίνουν στην κυβέρνηση είναι αυτό του νέου κυβερνητικού εκπροσώπου, Χρήστου Ταραντίλη, της Σοφίας Βούλτεψη η οποία έγινε υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, της Ζέτας Μακρή, η οποία ορίστηκε υφυπουργός Παιδείας. Επίσης, ο Άγγελος Συρίγος ο οποίος ορίστηκε επίσης υφυπουργός Παιδείας. Επίσης, μεγάλες αλλαγές στο υπουργείο Περιβάλλοντος με τον Κώστα Σκρέκα να γίνεται υπουργός και τον Γιώργο Αμυρά ο οποίος είχε εκλεγεί στις τελευταίες βουλευτικές με τη ΝΔ αλλά προέρχεται από το Ποτάμι. Νέο πρόσωπο επίσης με καταβολές από τον κεντρώο χώρο και το Ποτάμι ο υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις