Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Από το "δεν έχουμε εμβόλια" στο "θα μας λήξουν"- Στο Ρίο οι εμβολιασμοί του Καραμανδανείου

Πάτρα: Από το "δεν έχουμε εμβόλια&q...

Αλαλούμ με τους εμβολιασμούς υγειονομικών μετά από καταγγελίες της ΟΕΝΓΕ- Τί δηλώνει ο διοικητής του Καραμανδανείου στο thebest

"Αλαλούμ" έχει προκληθεί τα τελευταία 24ωρα με το θέμα εμβολιασμού των υγειονομικών της περιοχής, μετά τις καταγγελίες της ΟΕΝΓΕ περί ματαίωσης των ραντεβού σε αρκετά νοσοκομεία της χώρας την προσεχή εβδομάδα, μεταξύ των οποίων και το Καραμανδάνειο. Η κυβέρνηση μέσω του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους έσπευσε να διαψεύσει τα όσα έβλεπαν το φως της δημοσιότητας, με τον κ. Θεμιστοκλέους να δηλώνει πως "Δεν υφίσταται κανένα θέμα αναβολής ή ματαίωσης εμβολιασμών".

Το thebest.gr επικικοινώνησε με τον διοικητή του Καραμανδανείου κ. Αθανασόπουλο, ο οποίος μας διευκρίνησε πως οι εμβολιασμοί δεν έχουν ματαιωθεί, αλλά έχουν απλά αλλάξει ...τοποθεσία. Πρόκειται, όπως μας επεσήμανε ο κ. Αθανασόπουλος να πραγματοποιηθούν κανονικά, στο νοσοκομείο του Ρίου καθώς υπάρχει μεγάλος αριθμός εμβολίων και υπάρχουν φόβοι για λήξη τους σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιηθούν άμεσα.

"Δεν υφίσταται κανένα θέμα αναβολής ή ματαίωσης εμβολιασμών"

«Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται κανονικά, χωρίς καμία διακοπή, στα 9 Νοσοκομεία της χώρας» και ως εκ τούτου, «δεν υφίσταται κανένα θέμα αναβολής ή ματαίωσης εμβολιασμών», τονίζει σε δήλωσή του, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Μέχρι σήμερα στις 12:00, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 3.001 εμβολιασμοί. Χθες Πρωτοχρονιά, έγιναν 264 και από το πρωί μέχρι τώρα, έχουν γίνει 344 εμβολιασμοί» αναφέρει ο κ. Θεμιστοκλέους, που επισημαίνει πως «Όλα τα Νοσοκομεία της χώρας μας έχουν προετοιμαστεί και ο μαζικός εμβολιασμός των υγειονομικών θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 4/1 έως 20/1 σε 3 φάσεις, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί».

Και εξήγησε: «Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 4/1/2020 θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός περισσότερων από 5.000 υγειονομικών σε επιπλέον 42 Νοσοκομεία. Ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται σταδιακά και βάσει σχεδίου.

Την ίδια ημέρα θα ξεκινήσει και ο εμβολιασμός στους οίκους ευγηρίας από τις Κινητές Ομάδες (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Ως εκ τούτου, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν υφίσταται κανένα θέμα αναβολής ή ματαίωσης εμβολιασμών».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις