Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έφθασαν 600 εμβόλια στον "Άγιο Ανδρέα"- Τριπλάσια από τον αρχικό προγραμματισμό

Έφθασαν 600 εμβόλια στον "Άγιο Ανδρ...

Συνέχεια του εμβολιαστικού προγράμματος για τους υγειονομικούς της Πάτρας

Ξεκινά το πρωί της Δευτέρας η διαδικασία για τον εμβολιασμό των υγειονομικών του Αγίου Ανδρέα της Πάτρας αλλά και για τους εργαζόμενους στα κέντρα υγείας της περιοχής οι οποίοι κατα πληροφορίες θα εμβολιαστούν στο γενικο νοσοκομείο της Πάτρας, στο τμήμα που δημιουργήθηκε για τον σκοπό αυτό.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει το πρωί της Δευτέρας 4 Ιανουαρίου ενώ την Κυριακή έφθασαν στο νοσοκομειο της Πάτρας 600 εμβόλια, αριθμός τριπλάσιος του αρχικού προγραμματισμού, επιβεβαιώνοντας έτσι τις πληροφορίες που από την Πέμπτη μετέφερε το thebest.

 

Αύριο, Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, ξεκινούν οι εμβολιασμοί κατά του κοροναϊού σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, δομές φροντίδας χρονίως πασχόντων και κέντρα αποκατάστασης, οι οποίοι θα διενεργηθούν από κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ.

Από τη Δευτέρα ο εμβολιασμός των υγειονομικών θα επεκταθεί σε επιπλέον 40 νοσοκομεία του ΕΣΥ (υπενθυμίζεται ότι τώρα γίνεται σε εννέα νοσοκομεία). Στις 7 Ιανουαρίου θα προστεθούν στα νοσοκομεία που γίνονται εμβολιασμοί επιπλέον 40 και στις 11 Ιανουαρίου, 36.

Ο εμβολιασμός των εργαζομένων σε ιδιωτικές κλινικές της χώρας θα γίνει στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Προγραμματισμός
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου αναμένεται να έχουν εμβολιαστεί 85.000 ηλικιωμένοι πολίτες, με την αρχή της δεύτερης φάσης να γίνεται με όσους είναι άνω των 85 ετών.

Κατά τη δεύτερη φάση, αυτή των μαζικών εμβολιασμών, προτεραιότητα έχουν όλοι οι πολίτες άνω των 70 ετών, καθώς και όσοι ασθενείς πάσχουν από νοσήματα που συνιστούν πολύ υψηλό κίνδυνο για νόσηση με Covid-19 ανεξαρτήτως ηλικίας. Πρόκειται για καρκινοπαθείς, άτομα που χρειάζονται μεταμόσχευση και αιμοκαθαιρόμενους.

Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των μαζικών εμβολιασμών δεν μπορεί να υπολογιστεί από τώρα, καθώς είναι εξαρτώμενο από τις παραδόσεις των εμβολίων από τις παραγωγούς εταιρίες.

Ο στόχος, βέβαια, της κυβέρνησης είναι μέχρι το τέλος Ιουνίου να έχει εμβολιαστεί κατά της Covid-19 ένα σημαντικό ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις