Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Πόλεμος στην Ουκρανία Ρούλα Πισπιρίγκου Κορωνοϊός Νάσος Νασόπουλος
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

680 περιπτώσεις αδέσποτων διαχειρίστηκε μέσα σε 12 μήνες ο δήμος Πατρέων

680 περιπτώσεις αδέσποτων διαχειρίστηκε ...

Ο απολογισμός της δράσης για τα αδέσποτα της Πάτρας

Τα απολογιστικά στοιχεία του τελευταίου 12μηνου για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων έδωσε στη δημοσιότητα ο δήμος Πατρέων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοτικής αρχής από τον Δεκέμβριο του 2019 μέχρι σήμερα, με τις δυο τελευταίες συμβάσεις με κτηνίατρο της πόλης, έχει διαχειριστεί 349 αδέσποτα ζώα.

Στη διαχείριση περιλαμβάνονται κυρίως περισυλλογή, στειρώσεις, εμβολιασμοί, αποπαρασιτώσεις και ηλεκτρονική σήμανση και καταγραφή των ζώων. Επίσης συμπεριλαμβάνονται πολυτραυματίες, επείγουσες θεραπείες και επεμβάσεις.

Αρκετά από τα ζώα αυτά υιοθετήθηκαν σε συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία, και κάποια επανεντάχθηκαν ως ο νόμος ορίζει.

Από το 2018 έως σήμερα ο αριθμός των ζώων που διαχειρίστηκαν οι υπηρεσίες του δήμου Πατρέων είναι περί τα 680 αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

«Μέσα στην όλη προσπάθεια έχουμε κινήσεις αλληλεγγύης και άξιες συγχαρητηρίων, που συμβάλλουν αφενός στην υποστήριξη αδύναμων πλασμάτων που διαβιούν δίπλα μας, αλλά και στο έργο το δικό μας.

Ακριβώς γι αυτό εκφράζουμε εγκάρδιες ευχαριστίες προς τους κτηνιάτρους που προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για 100 επί πλέον στειρώσεις, σημάνσεις και εμβολιασμούς αδέσποτων ζώων δωρεάν.

Συγκεκριμένα ευχαριστούμε για το πολύτιμο έργο τους κτηνιάτρους:

Γκέλυ Νάκου, Ευδοκία Κοντορεπανίδου, Ελένη Μπουρδάκου, Δάφνη Κουτροπούλου, Βάσια Παναγοπούλου, Αλέξανδρο Βανταράκη.

Επίσης ευχαριστούμε θερμά τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αχαΐας και τον Πρόεδρο του  Ανδρέα Σοφιανόπουλο, για τα αναλώσιμα και αντιβιώσεις που προσφέρθηκαν δωρεάν για τις ιατρικές πράξεις.

Τα λοιπά φάρμακα που χρειάστηκαν για το έργο αυτό αγοράστηκαν από το Δήμο Πατρέων.

Συνολικά με βάση τα παραπάνω στοιχεία διαχειρίστηκαν 449 αδέσποτα σκυλιά και γάτες.

Ξεχωριστά θα θέλαμε να αναφερθούμε και να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές και το πολύτιμο έργο τους, οι οποίοι είναι είτε μέλη φιλοζωικών οργανώσεων είτε μεμονωμένοι και μάχονται καθημερινά για την προστασία των άστεγων ζώων, και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Ο Δήμος στήριξε το έργο αυτό  παρέχοντας εκτός των άλλων, 24 τόνους τροφή για τα αδέσποτα που ταΐζονται καθημερινά από τους εθελοντές(κυρίως σκυλοτροφή και κάποιες  για γάτες).

Σε ένα τέτοιο τεράστιο ζήτημα όμως δεν αρκεί η αντιμετώπιση των υπαρχόντων περιστατικών που έτσι αλλιώς μοιάζει ανέφικτη στο σύνολο των αναγκών.

Σημαντικότερο όλων είναι η προσπάθεια για πρόληψη. Με αυτό το σκεπτικό ο Δήμος μας έχει στρέψει το βλέμμα στην Παιδεία παρουσιάζοντας σε χιλιάδες παιδιά Α/βάθμιας και Β/βάθμιας, τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας [ΠΦΠΟ], με στόχευση στην καλλιέργεια ενσυναίσθησης και σεβασμού προς τα ζώα και το περιβάλλον, ενώ έχει τρέξει καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών με φυλλάδια, πινακίδες και τηλεοπτικά σποτ, και όλα θα συνεχιστούν ανανεωμένα με καινούργιες ιδέες, και το 2021.

Το θέμα των αδέσποτων ζώων, είναι ένα ιδιαίτερα δύσκολο και ευαίσθητο ζήτημα και απαιτούνται πολύ περισσότερα και διαφορετικά σε εθνικό επίπεδο για την αποτελεσματική και με σεβασμό αντιμετώπιση.

Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ώστε τόσο οι άνθρωποι όσο και τα ζώα (συντροφιάς και μη) να έχουν αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης.

Γνωρίζουμε πως τόσο εμείς, όσο και εκατοντάδες εθελοντές δουλεύουμε σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας, με ελάχιστους πόρους από το κράτος, χωρίς καμία ουσιαστική βοήθεια.

Δεν απογοητευόμαστε, το 2021, θα συνεχίσουμε με νέα ορμή και αποφασιστικότητα, τόσο με νέες δράσεις και δομές του Δήμου Πατρέων , όσο και με τη αναντικατάστατη βοήθεια και στήριξη των φιλόζωων συμπολιτών μας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις