Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

55 μικροσεισμoί τις τελευταίες ώρες στη Ναύπακτο - Τι λένε οι σεισμολόγοι

55 μικροσεισμoί τις τελευταίες ώρες στη ...

Μετά τους τρεις αισθητούς σεισμούς της Τετάρτης

«Σμήνος» μικροσεισμός καταγράφηκε τις τελευταίες ώρες στην ευρύτερη περιοχή της Ναυπάκτου, μετά τους τέσσερις μεγαλύτερης έντασης που σημειώθηκαν την Τετάρτη. Οι σεισμοί της νύχτας είχαν μέγεθος από 1,9 μέχρι 3,2 Ρίχτερ.

Υπό παρακολούθηση είναι το φαινόμενο,  από τους ερευνητές στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ο Διευθυντής του γεωδυναμικού ινστιτούτου Άκης Τσελέντης αναφέρει

«Η περιοχή έχει πολλά μικρά ρήγματα με μικρό σεισμικό δυναμικό που κυρίως δίνουν σεισμούς αυτής της τάξης μεγέθους. Λόγω το μικρού εστιακού βάθους των 5 Χμ και της μικρής απόστασης από την Πάτρα έγινε αρκετά αισθητός. Και τις επόμενες ημέρες θα έχουμε μια ΜΙΚΡΟσεισμική δράση. Δεν βλέπω λόγο ανησυχίας».

 

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε στην εκπομπή «Από τις Έξι» στην ΕΡΤ ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας αναφορικά με τις πολλαπλές σεισμικές δονήσεις, που έχουν σημειωθεί στην περιοχή της Ναυπάκτου τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με τον κ. Χουλιάρα, έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 50 σεισμοί το τελευταίο εικοσιτετράωρο, με πιο ισχυρό αυτόν που σημειώθηκε χθες το απόγευμα, ο οποίος είχε μέγεθος 4,5 ρίχτερ. Η σεισμική δόνηση ήταν επιφανειακή με αποτέλεσμα να γίνει αισθητή όχι μόνο στην περιοχή της Ναυπάκτου, αλλά και στις γύρω περιοχές.

Ωστόσο, οι αλλεπάλληλοι σεισμοί που έχουν παρατηρηθεί τις τελευταίες ώρες δεν φαίνεται να ανησυχούν τους ειδικούς, καθώς πρόκειται για ένα σύνηθες φαινόμενο στη συγκεκριμένη περιοχή. Οι σεισμολόγοι θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τη σεισμική δραστηριότητα, η οποία ενδέχεται να διαρκέσει μέχρι και λίγες εβδομάδες.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις