Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Στερεοτυπάκια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κινητοποίηση καθηγητών στην Πάτρα την Τρίτη

Κινητοποίηση καθηγητών στην Πάτρα την Τρίτη

"Άδειες αίθουσες Άδεια θρανία Άδεια προαύλια Άδεια σχολεία"

Συμβολική κινητοποίηση στις 1:30μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας πραγματοποιούν την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου Αχαιοί καθηγητές. Σε σχετική της ανακοίνωση η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας αναφέρει τα εξής:

«Μαθητές και εκπαιδευτικοί εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους, καθηλωμένοι στις οθόνες τους, απομονωμένοι. Σπίτια που έχουν μετατραπεί σε σχολεία, δάσκαλοι, μαθητές και οικογένειες σε απόγνωση, γιατί καλούνται να φέρουν ατομικά το κόστος –ψυχικό, ηθικό, παιδαγωγικό και υλικό- της εμμονής και της αδιαφορίας του Υπουργείου για τη μόρφωση και την ψυχική υγεία των παιδιών μας.

Ο μόνος που κερδίζει από αυτήν την διαδικασία είναι μία κυβέρνηση που παρατείνει ως τις 7/1/21 το κλείσιμο των σχολείων και δεν δείχνει να προτίθεται να λάβει το παραμικρό μέτρο για την ασφαλή λειτουργία τους μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και ένα Υπουργείο  Παιδείας που παριστάνει ότι όλα λειτουργούν κανονικά και θριαμβολογεί μάλιστα με τα νούμερα των ηλεκτρονικών τάξεων και μαθημάτων που δημοσιοποιεί. Έχουμε γενίκευση και εδραίωση της τηλεργασίας, ακόμα και στον άκρως ευαίσθητο χώρο της Παιδείας!

Ξεχνά όμως το Υπουργείο ότι καθημερινά αποκλείονται από την τηλε-«εκπαίδευση» χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες που κατά κανόνα προέρχονται από τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα, από περιοχές της χώρας μας ακριτικές, νησιωτικές, φτωχές, από ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Έτσι, αντί να εργαστεί το Υπουργείο με ένα μόνο στόχο, το  ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, το συντομότερο δυνατό, στέλνει εγκυκλίους για τηλε-διαγωνίσματα, τηλε-απουσίες και τηλε-ύλη, ως επίφαση κανονικότητας, και κατεβάζει και ψηφίζει  νομοσχέδια, όπως αυτό για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, που αποδομούν τον δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα της  Παιδείας. Αυτά εν μέσω καραντίνας, με την κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα αδρανοποιημένη.

Η Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας:

Επειδή ως εκπαιδευτικοί έχουμε χρέος να υπερασπίσουμε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και την εργασιακή μας αξιοπρέπεια,

Δεν θα κουραστούμε να δηλώνουμε ότι.

•Τα σχολεία είναι ο μοναδικός χώρος όπου τα παιδιά μαθαίνουν, κοινωνικοποιούνται, μορφώνονται.

•Η εξ αποστάσεως «εκπαίδευση» δεν είναι εκπαίδευση, δεν μορφώνει. Αντίθετα: απομονώνει, ακυρώνει την δυνατότητα ολόπλευρης γνωστικής, συναισθηματικής και κοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών μας .

Δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε με όλες τις δυνάμεις μας:

•Ανοιχτά - Ασφαλή σχολεία.

•15μελή τμήματα και διορισμούς Εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας, ώστε να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία με ασφάλεια αμέσως μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Και θα εκφράσουμε αυτές τις θέσεις μας την Τρίτη 22/12/2020 και ώρα 13.30 στην πλατεία Γεωργίου.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις