Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Στερεοτυπάκια ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Επίσκεψη των εργαζομένων του εικαστικού εργαστηρίου στον Δήμαρχο

Πάτρα: Επίσκεψη των εργαζομένων του εικα...

Με αφορμή τις δημιουργίες που προσέφεραν στις κοινωνικές δομές του Δήμου

Με αφορμή τις δημιουργίες που προσέφεραν στις κοινωνικές δομές του Δήμου, για να δοθούν ως δώρα αξιοπρέπειας σε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες, οι εργαζόμενοι του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων, οι οποίοι απασχολούνται αυτό το διάστημα στον Πολιτιστικό Οργανισμό, επισκέφθηκαν σήμερα (Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020) τον Δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη, για να ανταλλάξουν ευχές, ενόψει των γιορτών, να του χαρίσουν δικά τους έργα και να συζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στην συνάντηση ήταν παρούσα και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη.

Ο Δήμαρχος αφού τους καλωσόρισε και τους ευχήθηκε, μεταξύ άλλων, είπε:

«Αρκετές φορές στην ζωή ό,τι αφορά στην τέχνη το παρακάμπτουμε λόγω των άλλων αναγκών διαβίωσης. Όμως η τέχνη είναι η πνευματική τροφή του κάθε ανθρώπου και αυτή μπορεί να μας κρατήσει ψυχικά και πνευματικά όρθιους στις δύσκολες συγκυρίες όπως είναι η περίοδος αυτή που βιώνουμε.

Επειδή μάλιστα τώρα τελευταία θέλουν να μας εμφανίσουν σαν αριθμούς, εμείς οφείλουμε να τους δείχνουμε ότι είμαστε άνθρωποι με ανάγκες και αυτό θα το κάνουμε και μέσα από την τέχνη.

Τα παιδιά μας από το σχολείο θα έπρεπε να διδάσκονται εικαστικές τέχνες για να ανοίξουν τους ορίζοντες της σκέψης τους και να μπορούν να ερμηνεύουν αυτό που συμβαίνει γύρω τους. Γιατί όταν δεν βλέπουμε την αιτία και μένουμε στην περιγραφή, δεν κάνουμε βήματα προς τα μπρος.

Ξέρω ότι αντιμετωπίζετε προβλήματα που αφορούν την σταθερότητα στην εργασία σας.

Μαχόμαστε για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα όλων των εργαζομένων.

Εμείς κάναμε κινητοποιήσεις με σύνθημα «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα», λέγοντας όχι στην φτώχεια.

Αυτό είναι στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεών μας.

Λέμε ότι όμορφη πόλη δεν είναι αυτή που έχει ωραία κτίσματα, όμορφη πόλη είναι αυτή που δεν έχει ανεργία και φτώχεια.

Ο άνθρωπος ως δημιουργός που θα απολαμβάνει το σύνολο αυτών που παράγει είναι το κυρίαρχο ζητούμενο.

Ο Δήμος και όλοι οι Δήμοι υποχρηματοδούνται. Κάθε χρόνο παίρνουμε λιγότερα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό. Παράλληλα το προσωπικό μας μειώνεται λόγω των συνταξιοδοτήσεων και δεν ανανεώνεται, αφού οι κυβερνήσεις, με το θεσμικό πλαίσιο που έθεσαν, δεν επιτρέπουν τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Όλα αυτά πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε ενωμένοι. Χωρίς προκαταλήψεις να δώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα για να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση».

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη συνεχάρη όλους τους εικαστικούς για την δουλειά τους και σημείωσε:

«Όταν άρχισε το lockdown έπρεπε να εξασφαλίσουμε την συνέχιση της εργασίας των εργαζομένων στο Εικαστικό Εργαστήρι και τους μεταφέραμε στον Πολιτιστικό Οργανισμό. Προσωπικά ένιωσα μεγάλη έκπληξη και χαρά όταν διαπίστωσα το τι μπορούν να κάνουν για την πόλη και τους συμπολίτες αυτοί οι δημιουργοί. Πιστεύω ότι στον Πολιτιστικό Οργανισμό έχουμε να κάνουμε πολύ έργο μαζί τους. Η ίδια τους η δουλειά επιβεβαιώνει την ανάγκη για την μονιμοποίησή τους».

Από την πλευρά τους οι εικαστικοί χαιρέτησαν την απόφαση του Δήμου να αξιοποιήσει το δυναμικό της πόλης και την απόφαση του Πολιτιστικού Οργανισμού να μεταφέρει το προσωπικό του Εικαστικού Εργαστηρίου στον Οργανισμό, ενώ αναφέρθηκαν και στα ζητήματα που τους απασχολούν.

Παρόντες στην συνάντηση από την πλευρά των εργαζομένων ήταν οι: Αντώνης Βάος (Συντονιστής Εικαστικού Εργαστηρίου), Πέτρος Λαμπρινάκος (Αγιογράφος), Παναγιώτης Φερεντίνος, Αλέξανδρος Μπακατσέλος, Γκαναέλ Μπρεσούντ, Βασιλική Στάμου, Δήμητρα Χριστοπούλου, Άννα Καρατζα, Χρυσούλα Αγάθου (Εικαστικοί), Μαρία Κανελλοπούλου, Τότα Κοντόγεωργα, Δώρα Μόρφη, Σπύρος Μεθενίτης (Κεραμίστες) και η Ξένια Γιαννούλη, Ιστορικός Τέχνης.    

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Μάθε που ψηφίζεις με ένα κλικ: Η εφαρμογή που σου δείχνει το εκλογικό σου τμήμα και στον χάρτη

Πλήρης Οδηγός Αυτοδιοικητικών Εκλογών 2023: Πόσους σταυρούς βάζουμε για δήμο και περιφέρεια - Όλα όσα θέλετε να ξέρετε πριν την κάλπη

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023: Όλες οι ειδήσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στους Δήμους και τις Περιφέρειες, τους συνδυασμούς, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών και τα exit polls

Αποτελέσματα Αυτοδιοικητικών Εκλογών 2023: Πώς θα μεταδοθούν - Πώς θα δείτε ποσοστά και σταυρούς

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις