Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πλημμύρισε η προσφάτως "τσιμεντωμένη" Ακρόπολη- ΒΙΝΤΕΟ

Πλημμύρισε η προσφάτως "τσιμεντωμέν...

ΔΕΙΤΕ τι απαντά η υπουργός Πολιτισμού

Με την πρώτη χειμερινή νεροποντή πλημμύρισε η Ακρόπολη.

 Η Ακρόπολη πλημμύρισε σήμερα Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της βροχής, μετά και τα έργα τσιμεντόστρωσης που πραγματοποίησε λίγο καιρό πριν το Υπουργείο Πολιτισμού. 

Βίντεο που δημοσιεύθηκαν από το kosmodromio.gr δείχνουν να έχει πλημμυρίσει το σημείο.

Σε σχετική ερώτηση που δέχτηκε, η αρμόδια υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη απάντησε πως «τα τελευταία χρόνια η Ακρόπολη πλημμυρίζει στην βόρεια πλαγιά όταν σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις».

Εξήγησε, επίσης, πως «αυτή τη στιγμή είναι ενεργές μόνον τρεις από τις υδροροές προκειμένου να μην επιβαρυνθεί η βόρεια πλαγιά του μνημείου προκειμένου να προστατευθεί το τείχος που έπεσε το 2014 λόγω πλημμύρας. Οι υπόλοιπές 17 είναι απενεργοποιημένες». Οι τρεις υδροροές που λειτουργούν βρίσκονται κοντά στο νέο ανελκυστήρα απ' όπου προέρχονται και οι εικόνες των ποταμιών που σχηματίστηκαν.

Όσο για την απαραίτητη υδραυλική μελέτη για την παροχέτευση των όμβριων υδάτων από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού δήλωσε πως «εκπονείται αυτή την περίοδο» συμπληρώνοντας ότι «έχει ήδη κατασκευαστεί φρεάτιο για πρώτη φορά».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις