Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έντονα καιρικά φαινόμενα με βροχές και καταιγίδες

Έντονα καιρικά φαινόμενα με βροχές και καταιγίδες

Η πρόγνωση του καιρού

Σήμερα Πέμπτη 10/12, αναμένονται βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Η θερμοκρασία στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά θα παρουσιάσει μικρή πτώση. Άνεμοι έως 6 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο έως το μεσημέρι έως 8 μποφόρ. 
Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ 
Πιο αναλυτικά

Ήδη από χθες Τετάρτη (09-12-2020) επηρεάζονται η Κεντρική Στερεά, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, σταδιακά η Δυτική Πελοπόννησος, η Κεντρική Μακεδονία και από τις βραδινές ώρες η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη.

Από το απόγευμα Πέμπτης (10-12-2020), θα επηρεαστούν επίσης οι Κυκλάδες, η Κρήτη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Η Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η Εύβοια και η Ανατολική Πελοπόννησος θα επηρεαστούν πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες. Τα έντονα φαινόμενα από το μεσημέρι της Πέμπτης και από τα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν, ενώ στη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα συνεχιστούν μέχρι τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (11-12-2020).
Από αργά το απόγευμα της Παρασκευής (11-12-2020) ο καιρός θα παρουσιάσει εκ νέου επιδείνωση στη Δυτική Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες οι οποίες προβλέπεται να είναι κατά τόπους ισχυρές μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (12-12-2020).

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Από τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί και βαθμιαία δυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά θα προκαλέσουν ισχυρά φαινόμενα έως τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου

Διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά που θα προσεγγίσουν την χώρα μας από τα δυτικά θα προκαλέσουν ισχυρά φαινόμενα με μεγάλα ύψη υετού έως και τη Δευτέρα 14/12. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά θα εκδηλωθούν σε 2 κύματα: Το πρώτο που ήδη επηρεάζει τα δυτικά τμήματα της χώρας θα διαρκέσει έως το βράδυ της Πέμπτης 10/12, ενώ το δεύτερο αναμένεται να ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής 11/12 και να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 14/12. Ιδιαίτερα στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, φαινόμενα θα εκδηλωθούν και κατά την νύχτα της Πέμπτης 10/12 προς Παρασκευή 11/12.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται ο υετός (βροχή/χιόνι) που αναμένεται έως τη Δευτέρα 14/12 στην Ανατολική Μεσόγειο, ο άνεμος καθώς και οι θέσες των βαρομετρικών χαμηλών (με κόκκινο “L”).

 

Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι φτάνοντας κατά διαστήματα τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάζει αυξομειώσεις, παραμένοντας όμως σε ελαφρά υψηλότερες από την μέση για την εποχή τιμές της.

Πηγή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις