Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Δελτίο Ειδήσεων Κορωνοϊός Η Επόμενη Μέρα ΧΑΡΤΗΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΔΕΙΤΕ το ωράριο των εποχικών καταστημάτων- Τι θα γίνει με τα σχολεία

ΔΕΙΤΕ το ωράριο των εποχικών καταστημάτω...

Οι εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα

Όπως εξηγεί η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου αυτή την στιγμή σε πανελλαδικό επίπεδο η πληρότητα στις κίνες ΜΕΘ κορωνοϊού είναι στο 84%, με τη Θεσσαλονίκη το αντίστοιχο ποσοστό να φτάνει στο 94%. Η κυρία Παπαευαγγέλου προειδοποίησε ότι θα πρέπει να σχεδιάζουμε διαφορετικά τα φετινά Χριστούγεννα. 

Πρόσθεσε δε ότι τα σχολεία δεν μπορούν να ανοίξουν στις 7 Δεκεμβρίου και την ερχόμενη εβδομάδα θα συζητηθεί και πάλι το θέμα με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα. 

Όπως είπε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης τα εποχικά καταστήματα που θα ανοίξουν τη Δευτέρα, θα επιτραπεί να λειτουργήσουν μέχρι τις 9 Ιανουαρίου. Για τη μετάβασή τους στα εν λόγω καταστήματα οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν μήνυμα στο 13033 με τον κωδικό 2. Το ωράριο λειτουργίας τους ορίζεται από τις 7:00 μέχρι τις 20:30. Άπαντες μέσα στα καταστήματα θα πρέπει να φοράνε μάσκα. 

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΦΟΡΑ: 

- Λιανικό εμπόριο φωτιστικών διατάξεων των τύπων που χρησιμοποιούνται στα χριστουγεννιάτικα δέντρα με ΚΑΔ/47.59.56.16

- Λιανικό εμπόριο απομιμήσεων χριστουγεννιάτικων δέντρων με ΚΑΔ/47.65.67.02

- Λιανικό εμπόριο εορταστικών ειδών γενικά με ΚΑΔ/47.65.67.06

- Λιανικό εμπόριο εορταστικών, αποκριάτικων και άλλων ψυχαγωγικών ειδών κλπ με ΚΑΔ/47.65.67.07

- Τα προϊόντα που εντάσσονται στους παραπάνω 4 ΚΑΔ μπορούν να πωλούνται και από τις Υπεραγορές Τροφίμων (σουπερ μάρκετ).

- Διάρκεια ισχύος της λειτουργίας των καταστημάτων από 7 Δεκεμβρίου έως 8 Ιανουαρίου του 2021.

- Επιχειρήσεις που διαθέτουν τους παραπάνω ΚΑΔ ως δευτερεύοντες απαγορεύεται να πωλούν τα εν λόγω προϊόντων

- Επίσης δεν επιτρέπεται η μεταβολή στοιχείων ως προς τον πρωτεύοντα ΚΑΔ μέσω της φορολογικής διοίκησης, καθ' όλη τη διάρκεια ισχύος των μέτρων

Ως προς τον πληθυσμό εντός των καταστημάτων ισχύουν τα κάτωθι:

-Αναλογία ατόμων ανά τ.μ. 4/100
-Άνω των 100 τ.μ. 1 άτομο για  κάθε 15 τ.μ.
-Υποχρεωτική η χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό εργασίας  και τους πελάτες/επισκέπτες/καταναλωτικό κοινό.
-Τήρηση απόστασης 2 μέτρων μεταξύ ατόμων.
-Συνίσταται η μη χρήση ανελκυστήρων. Αν η χρήση τους θεωρηθεί ωστόσο αναγκαία, η πληρότητα σε σχέση με το επιτρεπόμενο όριο θα πρέπει να είναι της τάξεως του 40%.
-Σε περίπτωση ύπαρξης κυλιόμενων κλιμάκων, δεν επιτρέπεται η χρήση ανελκυστήρα παρά μόνο σε ΑΜεΑ, σε ηλικιωμένα άτομα ή για χρήση τροφοδοσίας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς υποστήριξε ότι τα ενεργά κρούσματα σε όλη την χώρα είναι 16.617. Το 86,1% βρίσκεται σε 5 από τις 13 γεωγραφικές περιφέρειες της χώρας με τον κύριο όγκο τους να εντοπίζεται στη Βόρεια Ελλάδα. Επίσης ανακοίνωσε ότι από την αρχή της δεύτερης καραντίνας έχουν επιβληθεί πρόστιμα συνολικού ποσού περίπου 9,5εκ. ευρώ. 

Παράλληλα έκανε γνωστό ότι από Δευτέρα όσοι ανιχνεύονται θετικοί στα χερσαία σύνορα της χώρας δεν θα μπορούν να μπαίνουν στην Ελλάδα και ότι δεν επιτρέπονται οι επισκέψεις στις μονές του Αγίου Όρους. 

Πιο αναλυτικά σημείωσε: 

Αυτή τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα, δηλαδή τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε όλη τη χώρα που δεν έχουν ολοκληρώσει την κατ’ οίκον απομόνωση, είναι 16.617, ενημέρωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τακτική ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας.

Αναλυτικότερα, απ’ αυτά, τα 7.031, δηλαδή ποσοστό 42,3%, βρίσκονται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 3.267, δηλαδή ποσοστό 19,7%, βρίσκονται στην Περιφέρεια της Αττικής, 1.777, δηλαδή 10,7%, βρίσκονται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, 1.590, δηλαδή 9,6%, βρίσκονται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και 632, 3,8%, στη Δυτική Μακεδονία.

Όπως παρατήρησε ο κ. Χαρδαλιάς, το 86,1% των ενεργών κρουσμάτων κατανέμεται γεωγραφικά σε 5 από τις 13 Περιφέρειες της χώρες. Ειδικότερα, σημείωσε πως το 66,4% βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Ελλάδας.

Περαιτέρω, επισήμανε πως η Αττική συγκεντρώνει το 17,9% των ενεργών κρουσμάτων.

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός ανέφερε πως ανάμεσα στις περιοχές που δημιουργούν έντονο προβληματισμό τις τελευταίες 7 ημέρες, είναι οι Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Δράμας, Πέλλας, Φλώρινας, Πιερίας και Ημαθίας.

 

 

 

Ειδήσεις