Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ανδρέας Κατσανιώτης: «Ο νέος Επενδυτικός Νόμος δημιουργεί αναπτυξιακές δυνατότητες στην Αχαΐα και σε ολόκληρη τη χώρα»

Ανδρέας Κατσανιώτης: «Ο νέος Επενδυτικός...

Ανοίγει άμεσα ο νέος κύκλος του Επενδυτικού - Αναπτυξιακού Νόμου

Σε ανακοινωση από το γραφείο του βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ Ανδρέα Κατσανιώτη αναφέρεται: "Ανοίγει άμεσα ο νέος κύκλος του Επενδυτικού - Αναπτυξιακού Νόμου, που αναμένεται να δώσει νέες αναπτυξιακές δυνατότητες και επενδυτικές ανάσες στην Οικονομία. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης, στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον βουλευτή Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ανδρέα Κατσανιώτη.

«Η κυβέρνηση και το Υπουργείο τηρούν για πρώτη φορά το χρονοδιάγραμμα για τον νέο κύκλο του Αναπτυξιακού Νόμου και προχωρούν στην υλοποίηση της έναρξής του για την προκήρυξη επενδυτικών σχεδίων. Η δημιουργία των απαραίτητων μηχανισμών έτσι ώστε πολύ γρήγορα να διανεμηθούν πόροι στην ελληνική επιχειρηματικότητα είναι αναγκαία», δήλωσε ο Ανδρέας Κατσανιώτης. 

Επιπροσθέτως, συζητήθηκε, στο πλαίσιο του νέου χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων, η πιθανή αλλαγή των ποσοστών ενίσχυσης του Αναπτυξιακού Νόμου για την περιοχή της Αχαΐας.

Ο κ. Κατσανιώτης έθεσε, επίσης, στον κ. Παπαθανάση το θέμα ένταξης και ενίσχυσης των πλαστικών θερμοκηπίων στην περιοχή της Αχαΐας. Οι επενδύσεις που αφορούν θερμοκήπια έχουν ενίσχυση 45% για την κατασκευή τους και τα υπόλοιπα είναι ενίσχυση του εξοπλισμού. Στην περιοχή μας όμως, τόνισε ο βουλευτής, οι ανάγκες μηχανολογικού εξοπλισμού για τα θερμοκήπια είναι περιορισμένες. Οι δαπάνες κατασκευής του θερμοκηπίου θα πρέπει να θεωρούνται παραγωγικός εξοπλισμός και να μπορούν να ενισχυθούν μέχρι και το 80% του ποσού της επένδυσης. 

"Με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθεί η επιφάνεια κάλυψης με θερμοκήπια , χωρίς επιπλέον κόστος για το κράτος και θα έχει σαν αποτέλεσμα την μεγάλη αύξηση του εισοδήματος των αγροτών μας", δήλωσε ο κ. Κατσανιώτης και συνέχισε "με λίγα λόγια, αντί να επιδοτήσουμε την κάλυψη παραπάνω στρεμμάτων με θερμοκήπια, o νόμος μέχρι στιγμής αναγκάζει τους αγρότες της περιοχής μας να αγοράζουν εξοπλισμό που τις περισσότερες φορές διαθέτουν ή δεν έχουν ανάγκη."

Ο Υπουργός ήταν θετικός και δεσμεύτηκε να δει το συγκεκριμένο θέμα. Ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο διάστημα.

«Στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας για την υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων, για την ενίσχυση των επενδύσεων στην πατρίδα μας και ειδικά για την ελληνική Περιφέρεια, συνεχίζεται η καλή και συνεχής συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου», δήλωσε ο βουλευτής Αχαΐας.

Ο κ. Παπαθανάσης μεταξύ άλλων δήλωσε: «Έχοντας ως στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών, δίνουμε παράταση στις αιτήσεις εγγραφής στα Μητρώα ελεγκτών και αξιολογητών των επενδυτικών σχεδίων έως 31/12/2020. 

Ο νέος κύκλος του Αναπτυξιακού Νόμου που θα ξεκινήσει άμεσα, θα λήγει στις 31/3/2021 και αναμένουμε μεγάλη συμμετοχή».

Να σημειωθεί ότι η συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό για τα ζητήματα του Επενδυτικού - Αναπτυξιακού Νόμου αποτελεί τη συνέχεια των σχετικών πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο κ. Κατσανιώτης για τα ζητήματα των επενδύσεων ιδιωτικών κεφαλαίων στην περιοχή της Αχαΐας και είναι η δεύτερη με τον Αναπληρωτή Υπουργό μέσα σε έναν μήνα".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις