Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Χρ. Αλεξοπούλου: Πολεμάμε οποιαδήποτε διάκριση και στερεότυπο, διεκδικώντας ίσες ευκαιρίες για τα ΑμεΑ

Χρ. Αλεξοπούλου: Πολεμάμε οποιαδήποτε δι...

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ

Σε ανακοίνωσή της η βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Χριστίνα Αλεξοπούλου αναφέρει: "Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, οφείλουμε να αποδώσουμε τιμή και σεβασμό στις ηρωίδες μητέρες και πατέρες που μεγαλώνουν παιδιά με αναπηρία, αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν στην εξέλιξη και την πορεία της μετέπειτα ζωής τους.

Εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού δεν μπορούμε να έρθουμε σε επαφή, να ανακαλύψουμε τη δύναμη μέσα μας και να αγκαλιάσουμε για ακόμη μια φορά αυτά τα ιδιαίτερα χαρισματικά παιδιά.

Όμως αυτό το οποίο μπορούμε να κάνουμε, είναι μέσω εσωτερικής ανασκόπησης και περισυλλογής, να προσπαθήσουμε να γίνουμε λίγο καλύτεροι άνθρωποι, δίχως να αντιμετωπίζουμε τα άτομα με ειδικές ανάγκες ως αδύναμους κρίκους, απωθώντας τους στο περιθώριο και τελικά θυματοποιώντας τους.

Καθώς ο κόσμος συνεχίζει να πολεμά τον κορονοϊό, η σημερινή ημέρα έρχεται για να μας υπενθυμίσει την ανάγκη περεταίρω ευαισθητοποίησης, κατανόησης, αλλά και αποδοχής των ατόμων με αναπηρία.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη «βλέποντας την ικανότητα σε κάθε αναπηρία», στέκεται εμπράκτως στο πλευρό των ΑμΕΑ. Με την πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου που εισήγαγε το Υπ. Εργασίας, δημιουργήσαμε τις συνθήκες για μια αναπηρία χωρίς αποκλεισμούς, μια αναπηρία προσβάσιμη, αλλά και βιώσιμη σ’ ένα κόσμο μετά το COVID-19.

Σε μία κοινωνία ίσων ευκαιριών, αποτελεί Χρέος μας να εξασφαλίζουμε ίσες ευκαιρίες και προσβασιμότητα σε όλους τους Έλληνες πολίτες.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, τοποθετούμε για πρώτη φορά στο επίκεντρο της νομοθετικής και πολιτειακής προσοχής τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ανά την Ελλάδα, και με την ρύθμιση των βασικών προϋποθέσεων αδειοδότησης και λειτουργίας τους, δίνουμε ένα τέλος στο ομιχλώδες τοπίο του παρελθόντος.

Η χώρα μας πλέον απομακρύνεται από την επιδοματική πολιτική στήριξης της αναπηρίας και περνά σε μια πραγματική πολιτική ίσων ευκαιριών για όλους τους Έλληνες πολίτες.

Πολεμάμε στη ρίζα του κακού οποιαδήποτε διάκριση και στερεότυπο, γιατί εκτός από ίσες ευκαιρίες, τα ΑμεΑ αξίζουν πάνω από όλα αξιοπρέπεια, σεβασμό και κατανόηση!"

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις