Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός- Ν. Χαρδαλιάς: "Προσοχή το ιικό φορτίο αυξάνεται στη Δυτική Ελλάδα"

Κορωνοϊός- Ν. Χαρδαλιάς: "Προσοχή τ...

ΔΕΙΤΕ τη ζωντανά

Την "τιμητική" της είχε η Δυτική Ελλάδα στην σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.  

Η καθηγήτρια Λοιμωξολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου παραδέχθηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ότι το επιδημιολογικό φορτίο στην Ελλάδα μειώνεται με μικρότερο ρυθμό από ότι περίμεναν οι ειδικοί. "Το δεύτερο πανδημικό κύμα δεν λέει να μας αφήσει και η πίεση στο σύστημα υγείας θα συνεχιστεί για τις επόμενες 7-14 μέρες", πρόσθεσε. 

Από την πλευρά του ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς δεν συμπεριέλαβε στις 14 επιβαρυμένες περιοχές την Αχαΐα. Ωστόσο έκανε λόγο για ανησυχία για την αύξηση του ιικού φορτίου στη Δυτική Ελλάδα. Αναφέρθηκε δε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός με τον Δήμαρχο Αχαΐα και τον Περιφερειάρχη. "Προσοχή σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία αυξάνεται το επιδημιολογικό φορτίο και χρειάζεται πιστή τήρηση των μέτρων", τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς. 

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η αύξηση του ιικού φορτίου που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην Αχαΐα, στην Αιτωλοακαρνανία και στην Ηλεία, υπογράμμισε ο υφυπουργός. Προσέθεσε πως αποτελούν περιοχές που αυξάνεται το επιδημιολογικό φορτίο και τόνισε πως η πιστή τήρηση των μέτρων είναι επιβεβλημένη για τα επόμενα 24ωρα.

Επισήμανε πως τα επόμενα 24ωρα είναι εξαιρετικά κρίσιμα, γι' αυτό και πρέπει να παραμείνουμε όλοι προσεκτικοί και πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού.

Σε ό,τι αφορά την άρση του lockdown και τι θα ισχύσει την περίοδο των γιορτών, ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι η συζήτηση αυτή είναι πρόωρη στην παρούσα στιγμή, σημειώνοντας πως είναι σαφές πως φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά. Σε αυτό το πλαίσιο, είπε πως για τις επόμενες δέκα ημέρες τα υφιστάμενα μέτρα συνεχίζουν να ισχύουν στο ακέραιο.

Ο κ. Σταμπουλίδης ανακοίνωσε πλαφόν τιμής για εξετάσεις κορωνοϊού από ιδιώτες. H ανώτατη τιμή μοριακού ελέγχου θα είναι τα 40 ευρώ και για τα rapid test τα 10 ευρώ. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις