Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νανά Πατρώνη: Γιατί καλούν ιδιώτες γιατρούς και δεν προσλαμβάνουν νέους ειδικευμένους για τη μάχη του κορωνοϊού;

Νανά Πατρώνη: Γιατί καλούν ιδιώτες ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

«Ο όρκος που δώσαμε όλοι είναι ο ίδιος, όμως ο ιδιώτης γιατρός δεν ξέρει πώς να λειτουργήσει στο νοσοκομείο» λέει

Τους προβληματισμούς της σχετικά με το κάλεσμα της κυβέρνησης προς τους ιδιώτες γιατρούς της χώρας να μπουν στα νοσοκομεία της χώρας και να ριχτούν στη μάχη κατά του κορωνοϊού μοιράστηκε, μιλώντας στο thebest.gr η παιδίατρος Νανά Πατρώνη. Να σημειώσουμε ότι η πρόταση του υπουργού Υγείας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, «συμβάσεις για 6 μήνες με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 6 μήνες. Μηνιαίες αμοιβές 2.000 ευρώ αφορολόγητα, καθώς και αμειβόμενες εφημερίες. Πλήρη ή μερική απασχόληση. Αμοιβές για επίσκεψη κατ’ οίκον, καθώς και αμοιβές για τηλεσυμβουλευτική».

  • "Ο ιδιώτης γιατρός δεν ξέρει πώς να λειτουργήσει στο δημόσιο νοσοκομείο αν δεν εκπαιδευτεί"

«Σε ένα πόλεμο κανείς δεν περισσεύει και κυρίως σε ένα πόλεμο, δεν κάνεις ερωτήσεις. Στη Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή γίνεται πόλεμος και όταν γίνεται πόλεμος, είμαστε ενωμένοι και πολεμάμε με ότι όπλα διαθέτουμε» λέει η Νανά Πατρώνη. Ωστόσο η ίδια ξεκαθαρίζει πως ένας ιδιώτης γιατρός για να μπει σε έναν πόλεμο σαν αυτό που δίνουν γιατροί και νοσηλευτές, στα νοσοκομεία, θα πρέπει να εκπαιδευτεί. Και το ερώτημα που θέτει έχει ως εξής; «Αφού και ο ιδιώτης πρέπει να εκπαιδευτεί προκειμένου να ανταπεξέλθει, γιατί να μην προσληφθούν και να μην εκπαιδευτούν νέοι γιατροί, ειδικευμένοι που αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό προκειμένου να εργαστούν;».

Όπως εξηγεί οι προσλήψεις ειδικευμένων γιατρών, αυτή τη στιγμή, θα έθετε βάσεις και για το μέλλον καθώς θα καλύπτονταν οριστικά ελλείψεις που υπάρχουν.  «Κάποιοι μπορεί να θεωρούν ότι οι ιδιώτες γιατροί φαίνονται ανακόλουθοι με το να μην ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Υπουργείου Υγείας. Η ουσία όμως είναι στην προσφορά. Οι ιδιώτες γιατροί δεν μπορούν να γνωρίζουν όσα χρειάζεται για να προσφέρουν. Χρειάζονται εκπαίδευση για να ανταπεξέλθουν μέσα στα δημόσια νοσοκομεία. Πέρα από αυτό δεν διευκρινίζεται από το Υπουργείο, ποιες είναι οι ειδικότητες που χρειάζονται» τονίζει η Νανά Πατρώνη.

«Ο όρκος που δώσαμε όλοι είναι ο ίδιος, όμως ο ιδιώτης γιατρός δεν ξέρει πώς να λειτουργήσει στο νοσοκομείο. Τα φάρμακα, τα μηχανήματα, είναι όλα διαφορετικά από αυτά που γνωρίζει και έχει μάθει» λέει η κα Πάτρωνη χωρίς να παραλείπει να αναφέρει πως με αυτή την πρόσκληση της προς τους ιδιώτες γιατρούς, η κυβέρνηση δείχνει την ανεπάρκεια της καθώς όλο αυτό το διάστημα θα έπρεπε να είχε φροντίσει για την πρόσληψη και την εκπαίδευση νέων γιατρών αντί να προχωρά σε “μπαλώματα”» αναφέρει η κα Πατρώνη. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις