Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οκτώ εντυπωσιακές τοιχογραφίες σε τοίχους της Πάτρας, κόντρα στην πανδημία - BINTEO

Οκτώ εντυπωσιακές τοιχογραφίες σε τοίχου...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Με συντελεστή δυσκολίας η φετινή διοργάνωση

Ο κορωνοϊός δεν σταμάτησε τα πινέλα των καλλιτεχνών του Artwalk. Και το 2020 -αν και με συντελεστή δυσκολίας- εμπνεύστηκαν από σημαντικές ιστορικές στιγμές για την Ελλάδα και τον  κόσμο και πάνω σε καμβά από τσιμέντο ζωγράφισαν κυριολεκτικά και μεταφορικά. Μέσα στο 2020 είδαμε να οπτικοποιούνται σε τοίχους κτιρίων της Πάτρας, τα 100α γενέθλια της Μελίνας Μερκούρη, τα 250 χρόνια από τη  γέννηση του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, τα 65 χρόνια από το θάνατο του Άλμπερτ  Αϊνστάιν και ακόμη τα 75 χρόνια από τη ρίψη των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το  Ναγκασάκι.

Ο χώρος του πολιτισμού και της τέχνης γενικότερα έχει πληγεί καίρια, ωστόσο στην Πάτρα και παρα τις δύσκολες συγκυρίες, η σύγχρονη τέχνη έβαλε την πινελιά της.

Η Art in Progress και όλοι όσοι βοήθησαν σε κάθε τοιχογραφία, παρά το συντελεστή δυσκολίας της covid-19 και τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας, συνεργάστηκαν με σπουδαίους street artists και το αποτέλεσμα είναι ορατό σε τοίχους της Πάτρας. 

Στη φετινή διοργάνωση δημιουργήθηκαν 8 εντυπωσιακές τοιχογραφίες (mural), σε επιλεγμένους τοίχους του κέτρου της Πάτρας και όχι μόνο. Οι καλλιτέχνες - street artists, που υπέγραψαν τα έργα αυτά είναι οι, Asier, Edmon1419, Jay Kaes, KLE, Leandro  Bustamante, NSN997, Siguel και Silver Formz & Monos Cwtos. 

Εντυπωσιακές τοιχογραφίες εν μέσω πανδημίας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις