Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε 3 στάδια το άνοιγμα των σχολείων- Τι θα γίνει με τις απουσίες

Σε 3 στάδια το άνοιγμα των σχολείων- Τι ...

Όλα όσα δήλωσε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ΑΝΤ1

Σε τρία στάδια θα ανοίξουν, όπως αποκάλυψε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τα σχολεία της χώρας, μόλις επιτραπεί από την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού και τις εισηγήσεις των ειδικών. Η υπουργός επανέλαβε πως οι μελέτες δεν έχουν αποδείξει ότι τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες διασποράς του κορονοϊού και τα σχολεία έκλεισαν για να περιοριστεί η κινητικότητα των ενηλίκων.

«Στόχος μας και προτεραιότητα είναι να ανοίξουν τα σχολεία και υπάρχει η πιθανότητα πρώτα να ανοίξουν τα δημοτικά και μετά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια», προσθέτοντας ωστόσο ότι ο χρόνος στον οποίο θα υλοποιηθεί η επαναλειτουργία των σχολείων εξαρτάται από τους λοιμωξιολόγους. Η υπουργός Παιδείας μιλώντας στον Ant1 ανέφερε ακόμη πως δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να αντικαταστήσει την δια ζώσης διδασκαλία, αλλά όσο οι ειδικοί εισηγούνται ότι πρέπει να μείνουν κλειστά τα σχολεία, είναι αναγκαστική η τηλεκπαίδευση.

Προβλήματα στην τηλεκπαίδευση θα συνεχίσουν να υπάρχουν

Αναφερόμενη στο πλαίσιο λειτουργίας της τηλεκπαίδευσης στη χώρα, η κυρία Κεραμέως μίλησε για "ένα πολύ μεγάλο ψηφιακό έργο, που αφορά 1,6 εκατομμύρια μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας", ενώ δήλωσε πως "υπήρξαν μικρά προβλήματα και θα συνεχίσουν να υπάρχουν".

Αναφερόμενη σε καταγγελίες για διανομή τάμπλετ σε σχολεία, τα οποία καταλήγουν όμως αντί για τα χέρια μαθητών σε χέρια καθηγητών, η κυρία Κεραμέως σημείωσε ότι υπάρχουν σαφείς εντολές που πρέπει να τηρούνται, αποδέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα σε κάποιες περιοχές, τόνισε όμως ότι είναι μεγάλη η συμμετοχή των μαθητών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Τι ισχύει για τις απουσίες των μαθητών

Σε ό,τι αφορά τις απουσίες των μαθητών, είπε ότι αυτές δεν υπολογίζονται όταν υπάρχουν τεχνικά προβλήματα, ωστόσο κατά τις άλλες ημέρες τα μαθήματα είναι υποχρεωτικά για όλους και πρέπει να παρακολουθούνται από τα παιδιά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις