Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: Τι λέει μοναχή για τα κρούσματα στο μοναστήρι του Αιγίου- Δύο νοσηλεύονται

Κορωνοϊός: Τι λέει μοναχή για τα κρούσμα...

Με ήπια συμπτώματα

Στο νοσοκομείο του Ρίου συνεχίζουν να νοσηλεύονται δύο μοναχές από μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Βερίνου Αιγιαλείας.

Όπως εξηγεί στο newsit.gr αδελφή της Ιεράς Μονής οι μοναχές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ήπια συμπτώματα. «Δυο μοναχές νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με κορονοϊό. Μέχρι ώρας δεν υπάρχει κάποια ανησυχία για τις υπόλοιπες αδελφές. Ο Θεός ξέρει. Η αλήθεια είναι πως δεν παρουσίασαν υψηλό πυρετό, όμως επειδή εδώ έχουμε κάποιες γιατρίνες, υπέδειξαν ως πιο σωστό να μεταφερθούν οι μοναχές στο νοσοκομείο για να κάνουν το τεστ. Έτσι βρέθηκαν θετικές και νοσηλεύτηκαν για καλύτερα. Ποτέ δεν είχαμε εννέα αδελφές με προβλήματα υγείας, όπως είχε ακουστεί αρχικά, απλά τρεις εμφάνισαν πυρετό και οι δυο νοσηλεύτηκαν».

Δεν είναι γνωστό πώς προέκυψε η διασπορά του ιού στους κόλπους της Ιεράς Μονής. Ωστόσο Σύμφωνα με την ανάρτηση της Ιεράς Μητρόπολης ο σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Καλαβρύτων Ιερώνυμος που είναι θετικός στον ιό, παραβρέθηκε στη μονή την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου μνήμης των Αγίων Μαρτύρων Γαλακτίωνος και Επιστήμης μέρα εορτασμού της ονομαστικής εορτής της οσιωτάτης Γερόντισσας Επιστήμης:

Η ανάρτηση από την Μητρόπολη

Σύμφωνα με την ανάρτηση της Ιεράς Μητρόπολης ο σεβασμιώτατος παραβρέθηκε στη μονή την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου μνήμης των Αγίων Μαρτύρων Γαλακτίωνος και Επιστήμης μέρα εορτασμού της ονομαστικής εορτής της οσιωτάτης Γερόντισσας Επιστήμης:

«Μέσα σε κατανυκτική και προσευχητική ατμόσφαιρα, με τις μελωδικές ψαλμωδίες των μοναχών, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου μετ’ Αρτοκλασίας και η Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Μονής, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου μαζί με πλειάδα κληρικών τόσο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας όσο και άλλων Ιερών Μητροπόλεων, που ήρθαν για να τιμήσουν την Καθηγουμένη.

Στο Ιερό Βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, τον οποίον σύμπασα η Αδελφότητα σεμνύνεται και ευσεβάστως τιμά.

Μετά την Απόλυση ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Ιερώνυμος προσφώνησε με θερμούς λόγους και ευχήθηκε τα δέοντα στην εορτάζουσα Ηγουμένη Επιστήμη, την οποία ευχαρίστησε συγκινημένος τόσο για το προσευχητικό της έργο όσο και για τη συνολική προσφορά της στην τοπική Εκκλησία».

Όπως αναφέρεται επίσης, με το τέλος της Θείας Λειτουργίας η Ηγουμένη και η συνοδεία της προσέφεραν στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής καφέ και γλυκίσματα στους προσκυνητές που προσήλθαν αθρόα να ευχηθούν για την ονομαστική της εορτή. Ακολούθησε η παράθεση εορτίου γεύματος στην Τράπεζα της Ιεράς Μονής.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις