Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Cisco για webex: Υπήρξε πρόβλημα και προσπαθούμε να το λύσουμε - Λίγοι δεν... μπήκαν λέει το Υπουργείο

Cisco για webex: Υπήρξε πρόβλημα και προ...

Δεύτερη ημέρα τηλεκπαίδευσης για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας σήμερα

Τα προβλήματα της τηλεκπαίδευσης μέσω της πλατφόρμας Webex και χθες, πρώτη ημέρα εφαρμογής της για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση στο δεύτερο lockdown, επιβεβαίωσε η εταιρεία Cisco.

«Η Cisco γνωρίζει το ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με το Webex meetings. Ευχαριστούμε τους χρήστες και τους συνεργάτες μας για την υπομονή τους, καθώς εργαζόμαστε εντατικά για τη διερεύνηση του προβλήματος και την επαναφορά της υπηρεσίας», αναφέρει σε δηλώσεις της η Έλενα Πρασσάκη, διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ της Cisco για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. «Η εξέλιξη των εργασιών αποκατάστασης είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση status.webex.com», αναφέρει επίσης.

Μεγάλα προβλήματα συνδέσεων προέκυψαν σε Δυτική και Βόρεια Ελλάδα αλλά και στην Αττική.

Για προβλήματα συνδέσεων κατά την πρώτη ημέρα τηλε-εκπαίδευσης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας, έκανε λόγο υψηλόβαθμο στέλεχος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τις αναφορές που δέχθηκε η ομοσπονδία κατά την σημερινή, πρώτη ημέρα λειτουργίας της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, στις περισσότερες περιπτώσεις παιδιά και δάσκαλοι κατάφεραν να συνδεθούν μόνο κατά τα πρώτα 30 ή 60 λεπτά.

Επίσης καταγράφηκαν αναφορές από αρκετές περιοχές για σοβαρά προβλήματα στη σύνδεση στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης σε σχολεία, μεταξύ άλλων και της Κρήτης, της Λάρισας, σε νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

Αρκετοί γονείς ανέφεραν χαμηλές ταχύτητες στη σύνδεση, αδυναμία σύνδεσης και προβλήματα στην εικόνα και στον ήχο. Το υπουργείο Παιδείας εκτιμά ότι είναι «μεμονωμένα προβλήματα», σημειώνοντας ότι το κεντρικό σύστημα λειτουργεί κανονικά.

Τα προβλήματα στην εφαρμογή προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που σχολίασε ότι «η είδηση θα ήταν να λειτουργούσε».

Πηγές υπουργείου Παιδείας: Συνδέθηκαν 47.000 τμήματα

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, το μεσημέρι της Τετάρτης στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης ήταν συνδεδεμένα 47.000 τμήματα από δημοτικά και νηπιαγωγεία. Τα εν λόγω τμήματα αντιστοιχούν σε 700.000 μαθητές που... κάθισαν στα ψηφιακά «θρανία».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις