Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απαγόρευση κυκλοφορίας από απόψε - Για ποιους λόγους μπορείτε να μετακινηθείτε από τις 9 το βράδυ

Απαγόρευση κυκλοφορίας από απόψε - Για π...

Τι ισχύει με την απαγόρευση κυκλοφορίας

Από σήμερα, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, τίθεται σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 05:00, με εξαίρεση τους λόγους υγείας, τους λόγους εργασίας και τη συνοδεία των κατοικίδιων ζώων σε κοντινή απόσταση από την κατοικία.

Να σημειωθεί ότι και κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εξακολουθεί να απαιτείται η αποστολή SMS προς το 13033 σε περίπτωση μετακίνησης για σοβαρούς λόγους υγείας (sms με κωδικό 1) ή συνοδείας κατοικίδιου ζώου (sms με κωδικό 6), καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας. Άρα, από την Παρασκευή, μετά τις 9 το βράδυ και μέχρι τις 5 το πρωί, επιτρέπεται μετακίνηση μόνο για εργασία, εξαιρετικές περιπτώσεις υγείας (sms με κωδικό 1) και μικρή βόλτα κατοικιδίου πλησίον της οικίας μας με sms με κωδικό 6.

Τι αλλάζει στην ατομική άθληση

Η δεύτερη αλλαγή αφορά στην ατομική άθληση. Αιτία που εκμεταλλεύτηκαν πολλοί προκειμένου να βγουν από το σπίτι τους. Ετσι, σε ό,τι αφορά την ατομική άθληση διευκρινίστηκε ότι αφορά την άθληση/προπόνηση στο πλαίσιο των αθλητικών σωματείων αλλά αυστηρά και μόνο στην ατομική άθληση σε συνθέσεις έως 3 άτομα και με ισχυρή σύσταση αυτή να πραγματοποιείται κατά προτίμηση κοντά στην οικία των πολιτών.

Το κυνήγι και το ψάρεμα δεν επιτρέπονται.

Τι ισχύει στην τηλεργασία

Σε ό,τι αφορά στην τηλεργασία, κάθε οργανισμός του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υποχρεούται από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου να διαθέτει ανά πάσα στιγμή έκθεση που να τεκμηριώνει τη λειτουργία με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και τους εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας. Οι έλεγχοι για την εφαρμογή της τηλεργασίας και των υπολοίπων μέτρων προστασίας στους χώρους εργασίας ήδη έχουν ενταθεί σημαντικά από μικτά κλιμάκια του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς το επόμενο διάστημα.

Μάλιστα, έγινε και σύσταση στους τηλεοπτικούς σταθμούς να προσαρμοστούν στα συγκεκριμένα κριτήρια, μειώνοντας στον απολύτως απαραίτητο αριθμό τους παρουσιαστές εκπομπών και τους προσκεκλημένους που βρίσκονται στο στούντιο.

Τι θα ισχύσει τελικά με delivery και take away τις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας

Στις διευκρινίσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για το delivery και το take away, αναφέρονται τα εξής: 

«Σχετικά με τη λειτουργία των take away και delivery κατά τις ώρες 21.00 - 05.00, διευκρινίζουμε ότι δεν τίθεται ζήτημα απαγόρευσης των υπηρεσιών παράδοσης κατ’ οίκον (delivery) κατά τις ώρες αυτές. Επίσης, διευκρινίζουμε ότι η παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα (take away) συνεχίζεται μετά τις 21:00 και καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας τους, όχι όμως ως αυτοτελής λόγος μετακίνησης, αλλά στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων μετακινήσεων κατά τις ώρες αυτές».

Κλειστά ψιλικατζίδικα και μίνι μάρκετ

Πλέον πέρα από τα σούπερ μάρκετ θα κατεβάζουν ρολά και τα μίνι μάρκετ αλλά και τα ψιλικατζίδικα που έχουν διευρυμένο ωράριο.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ για την απαγόρευση κυκλοφορίας, πλέον μαζί με τα σούπερ μάρκετ θα πρέπει να κλείνουν στις 9 μ.μ. και τα ψιλικατζίκα και mini market που λειτουργούσαν με διευρυμένο ωράριο. Ο σκοπός είναι να μην μπορούν οι πολίτες να κυκλοφορήσουν εκείνες τις ώρες και να πάνε για ψώνια σε μινι μάρκετ και ψιλικατζίδικα ή ακόμα και τις κάβες.Ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο αν το ωράριο τους θα αλλάξει από την Δευτέρα, καθώς από την επόμενη εβδομάδα τα σούπερ μάρκετ θα κλείνουν στις 8:30 το βράδυ.

Ειδικά, για τις υπεραγορές τροφίμων (super market) και τα mini market διευκρινίζεται ότι μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες delivery και μετά τις 20.30 και έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα.

Τα περίπτερα μπορούν να λειτουργούν καθ’ όλο το 24ωρο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις