Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καραντίνα: Όπου φύγει, φύγει οι Αθηναίοι- BINTEO

Καραντίνα: Όπου φύγει, φύγει οι Αθηναίοι- BINTEO

Μεγάλη έξοδο οχημάτων από την Αθήνα καταγράφουν οι σταθμοί των διοδίων

Αισθητά αυξημένη είναι από το πρωί η κίνηση στους εθνικούς δρόμους, καθώς πολλοί Αθηναίοι εγκαταλείπουν άρον άρον την πρωτεύουσα για τα χωριά τους, ενόψει των γενικών απαγορεύσεων λόγω κορωνοϊού, που αρχίζουν από αύριο στις 6.00 το πρωί, έως τις 30 Νοεμβρίου.

Ήδη από τις 6.00 έως τις 9.00 σήμερα το πρωί είχαν περάσει από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών περισσότερα από 4.000 αυτοκίνητα, ενώ χτες, Πέμπτη, έφυγαν και από τα δύο εθνικά δίκτυα 47.731 αυτοκίνητα έναντι 30.123 πού πέρασαν από τα διόδια την περασμένη Πέμπτη.

Η Τροχαία Αττικής περιμένει μεγάλη αύξηση σήμερα γι' αυτό είναι σε επιφυλακή για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

AΠΕ - ΜΠΕ 

κεντρική φωτο eurokinissi από Μεσογείων 6-11-2020

Και στα νησιά

Σύμφωνα όμως με το ρεπορτάζ του newsit.gr, πολλοί Αθηναίοι επέλεξαν να καταφύγουν και στα νησιά, με το λιμάνι του Πειραιά να παρουσιάζει ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση.

Ειδικότερα, σήμερα – μία μέρα πριν το lockdown – στον Πειραιά έφθασαν 10 πλοία με 2.594 επιβάτες και 684 ΙΧ, ενώ αναχώρησαν για τα νησιά 9 πλοία με 3.732 επιβάτες και 747 ΙΧ. Την περασμένη εβδομάδα, και ειδικότερα την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου, στο λιμάνι του Πειραιά είχαν φθάσει 12 πλοία με 3.392 επιβάτες και 690 ΙΧ, ενώ είχαν αναχωρήσει 9 πλοία με 2.284 επιβάτες και 472 ΙΧ. 

 Πολλοί μάλιστα υποστηρίζουν ότι οι συνθήκες στα νησιά θα είναι καλύτερες, καθώς δεν θα υπάρχει ο ίδιος συνωστισμός που επικρατεί στην πρωτεύουσα. 

 
«Πηγαίνω στη Σύρο μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού, λόγω της καραντίνας, για καλύτερη ποιότητα ζωής» λέει στην κάμερα του newsit.gr η Ασπασία. Και προσθέτει: «Πιστεύω ότι θα είναι πολύ καλύτερα γιατί εκεί δεν έχει τόσο συνωστισμό όσο έχει στην Αθήνα». 

Όπως είπε στο newsit.gr, στην αρχή δεν θα έρθει σε επαφή με τους φίλους της. Η ίδια μάλιστα είπε πως ξέρει και άλλους που έχουν αποφασίσει να φύγουν μετά την ανακοίνωση των νέων περιοριστικών μέτρων. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις